Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sønn (39) var psykotisk da han drepte og parterte sin mor

Riksadvokaten vurderer nå om han skal innstille på tvungent psykisk helsevern, fengselsstraff eller henleggelse.

PARTERINGSDRAP Politiets teknikere gjør sine undersøkelser på stedet hvor en 63 år gammel kvinne ble funnet øksedrept 15. april i år. Kvinnens 39 år gamle sønn er siktet for drapet og erklært psykotisk. Riksadvokaten vurderer nå statsadvokatens innstilling. 
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
PARTERINGSDRAP Politiets teknikere gjør sine undersøkelser på stedet hvor en 63 år gammel kvinne ble funnet øksedrept 15. april i år. Kvinnens 39 år gamle sønn er siktet for drapet og erklært psykotisk. Riksadvokaten vurderer nå statsadvokatens innstilling. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER (Dagbladet): Den 39 år gamle mannen drepte sin mor og parterte henne på familiegården i Evje 15. april i år. Så skal han ha satt seg til å vente på at faren kom hjem fra jobb.

OSLO 200406015. Riksadvokat Tor-Aksel Busch forklarer for pressen hvorfor saken mot Mullah Krekar ble henlagt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
OSLO 200406015. Riksadvokat Tor-Aksel Busch forklarer for pressen hvorfor saken mot Mullah Krekar ble henlagt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

Da faren kom hjem, måtte han takle både den grusomme kjensgjerningen og godsnakke med den psykisk ustabile sønnen, mens han geleidet politiet til gården per telefon.

Psykotisk

Rettspsykiatere som i sommer undersøkte den drapssiktede 39-åringen, har konkludert at han var psykotisk. De anbefaler også at han dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Statsadvokat Jostein Johannesen i Agder har nylig oversendt sin innstilling til Riksadvokaten, som nå behandler saken.

Den drapssiktede er varetektsfengslet fram til første juledag, men har siden pågripelsen vært tvangsinnlagt på psykiatrisk ved Sørlandet sykehus.

Med mindre påtalemyndigheten bestrider at 39-åringen var psykotisk, fremstår det som mest nærliggende at Riksadvokaten innstiller på å overføre ham til tvungent psykisk helsevern, begrunnet i fare for gjentakelse.

En annen mulighet er at det reises drapstiltale med påstand om fengselsstraff, en tredje at saken blir henlagt, med nettopp den begrunnelse at siktede var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Rettssak på nyåret

Statsadvokaten sier en eventuell rettssak sannsynligvis vil finne sted i januar eller februar 2010.

Ifølge forsvarer Ben Fegran anser ikke siktede seg selv som alvorlig psykisk syk.

-Han sier han heller vil være i fengsel enn på sykehuset sier Fegran til dagbladet.no. 

-Blir han godt ivaretatt på sykehuset?

-Det har jeg ingen spesiell kommentar til, sier Fegran.

Legene avgjør

Politiadvokat Johan Martin Kile sier han kommer til å innstille på at siktede er varetektsfengslet inntil rettssaken begynner.

Hvis legene fortsatt anbefaler fortsatt tvangsinnlegging på grunn av hans helsetilstand, vil politiet forholde seg til dette.

- Legen avgjør om det er grunnlag for å holde ham innlagt på sykehuset, sier Kile til dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media