Sønn (48) pågrepet og siktet for drap på moren

77-år gammel kvinne funnet død i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 48 år gammel mann har blitt pågrepet og siktet for drapet på sin mor (77), opplyser Oslo-politiet på en pressekonferanse i dag.

- Kvinnens 48 år gamle sønn er siktet for forsettlig drap. Han ble pågrepet i sin bolig på Grorud i natt, sier politiinspektør Terje Kristiansen på pressekonferansen som pågår nå.

Mangler behandlingstilbud

Kristiansen sier at kvinnens sønn har en psykiatrisk historie.

Forrige uke ble en 21-åring siktet for drapet på sin mor på Frogner i Oslo. Også han hadde en tung psykiatrisk forhistorie.

- Det er ingen forbindelse mellom de to drapene, sier Kristiansen, som etterlyser et bedre behandlingstilbud for psykiatriske pasienter.

- Det hender at vi i politiet må ta vare på denne type pasienter, som opplagt trenger profesjonell hjelp, sier Kristiansen.

Ikke innbrudd

ETTERLYSER HJELPETILBUD: Politiinspektør Terje Kristiansen i Oslopolitiet etterlyser bedre behandling og oppfølging av psykiatriske pasienter etter at to menn på under en uke er siktet for å ha drept moren sin. Foto: DIANA BADI/DAGBLADET
ETTERLYSER HJELPETILBUD: Politiinspektør Terje Kristiansen i Oslopolitiet etterlyser bedre behandling og oppfølging av psykiatriske pasienter etter at to menn på under en uke er siktet for å ha drept moren sin. Foto: DIANA BADI/DAGBLADET Vis mer

Kvinnen ble funnet i natt i en trygdebolig på Haugenstua i Oslo. Det er ti leiligheter i boligkomplekset.

Politiet rykket ut etter at en trygghetsalarm ble utløst på stedet. De kunne raskt konstatere at det dreide seg om et drap.

Kriminalteknikere har i hele natt jobbet med å undersøke kvinnens bolig på Haugenstua ved Stovner.

- Det er ikke tegn til innbrudd i kvinnens leilighet, opplyser Terje Kristiansen.

Politiet etterforsket dødsfallet som mistenkelig, men gikk i begynnelsen ut i fra at ingenting kriminelt lå bak dødsfallet.

Naboer av 77-åringen skal etter det Dagbladet.no erfarer ha hørt bråk fra kvinnens leilighet i 05-tiden i dag.

Sønn (48)  pågrepet og siktet for drap på moren