Sønn av politimann døde i tunnelulykken

Navnene på de fem omkomne frigitt.

FRIGIR NAVN:  Ørsta-lensmann Guttorm Hagen frigir nå navnene på de omkomne i dødsulykken i Eiksundtunnelen. En av de omkomne er sønnen til en kollega av lensmannen. Svært mange er rammet av ulykken, og flagget vaiet på halv stang utenfor kulturhuset i Ørsta i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
FRIGIR NAVN: Ørsta-lensmann Guttorm Hagen frigir nå navnene på de omkomne i dødsulykken i Eiksundtunnelen. En av de omkomne er sønnen til en kollega av lensmannen. Svært mange er rammet av ulykken, og flagget vaiet på halv stang utenfor kulturhuset i Ørsta i dag. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ØRSTA/OSLO (Dagbladet): Politiet i Ørsta har nå fått samtykke fra alle pårørende til å frigi navnene på de antatt omkomne i ulykken i Eiksundtunnelen.

Fem menn omkom i en møtekollisjon i går kveld. De fire yngste er ikke endelig identifisert ennå, men de er antatt omkommet.

De fem er:

• Øystein Hovden (23), fra Hovdebygda i Ørsta.
• Frode Takseth (23),
fra Ørsta
• Jan-Erik Eriksen (28),
fra Ørsta.
• Tore Engeset (30),
fra Folkestad i Volda.
• Sigbjørn Tødenes (52), fra Ulsteinvik.

Politiet opplyser også at de fire yngste satt i en personbil sammen, mens 52-årige Sigbjørn Tødenes satt alene i sin bil.

De oppfordrer videre media til å vente med å trykke bilder av de omkomne, av hensyn til de pårørende.

Lensmannskontor rammet
En av de omkomne, 23-årige Øystein Hovden, er sønn av politibetjent Knut Petter Hovden (54), som jobber ved Volda lensmannskontor.

- Jeg kan bekrefte at de to var far og sønn, sier Odd Kulø, lensmann i Ulstein og Hareid, til Dagbladet.

Ifølge Kulø er ikke den 54-årige betjenten tatt ut av tjenesten som følge av ulykken.

- Jeg har ikke snakket direkte med Volda, men vet at han får oppfølging ved sitt kontor, sier lensmannen.

Samles i sorgen
Tidligere i dag samlet over 200 unge seg til et sorgsamvær i kulturhuset i Ørsta. Lensmann i Ørsta, Guttorm Hagen, syns det er bra at så mange kom.

- Vi ser at unge voksne gjerne vil samles i sorgen. Det gjør inntrykk, sier Hagen til Dagbladet.

Lensmannen tok selv til tårene under sorgsamværet; tjenestefolkene ved lensmannskontorene i distriktet kjenner hverandre godt, og alle preges av at en kollega har mistet sønnen sin.

ULYKKESSTEDET: Blomster er i dag lagt ned på stedet der ulykken skjedde. Bak i bildet skimtes den utbrente tunnelveggen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
ULYKKESSTEDET: Blomster er i dag lagt ned på stedet der ulykken skjedde. Bak i bildet skimtes den utbrente tunnelveggen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Øystein var verdens kjekkeste fyr, han spredde glede overalt. Det er ufattelig, sier en nær familievenn og barndomskamerat av Øystein Hovden til Dagbladet.

Klokka 18 åpnes kirka i Ørsta for at venner, familie og bekjente av de omkomne kan samles der.

Blomster på utsida
Mange ønsker nå å legge ned blomster på ulykkesstedet, som er i en sving rundt to kilometer inne i Eiksundtunnelen. Lensmann Hagen oppfordrer alle til å legge blomstrene ved tunnelinngangen.

- Vi vil ikke ha noen nye situasjoner inne i tunnelen. På Eiksund-sida av tunnelen er det en fin plass for å legge ned blomster, sier Hagen.

Han ønsker ikke å spekulere på årsaken til ulykken.

- Det ville være useriøst å si noe om årsak i dag. Politiet undersøker dette bredt og grundig, sier Hagen.

Politiet fortsetter nå med taktisk etterforskning for å finne årsaken til ulykken, sier Ulstein og Hareid-lensmann Odd Kulø.

Havarikommisjonen for trafikkulykker kommer til Ørsta i morgen og vil bidra med undersøkelser.

Eidsundtunnelen er verdens dypestliggende tunnel.

Sønn av politimann døde i tunnelulykken