Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sønn erkjenner knivdrap på moren sin, er innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling

Kvinnen i 60-åra ble funnet død i Lørenskog i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 40-åra som i går ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin egen mor, innrømmer knivdrap.

Under fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett onsdag morgen erkjente den siktede sønnen straffskyld, ifølge lokalavisa Romerikes Blad.

- I tillegg kan jeg legge til at drapsvåpenet var en kniv, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til rb.no.

Fant mor død Moren, som var i midten av 60-åra, ble funnet død da politiet rykket ut til adressen på Fjellhamar i Lørenskog i 06-tida tirsdag. Politiet fortalte hvordan kvinnen tydelig var utsatt for vold.

- Vi fikk meldinger fra naboer om bråk, og det var en av grunnene til at vi dro til huset. Folk i huset var også i kontakt med politiet, sier Letnes til Dagbladet.

RYKKET UT: Naboer varslet politiet om bråk i dette huset på Fjellhamar i Lørenskog tirsdag morgen. Da de kom fram, fant de en kvinne som like etter døde av skadene. Sønnen hennes ble pågrepet.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
RYKKET UT: Naboer varslet politiet om bråk i dette huset på Fjellhamar i Lørenskog tirsdag morgen. Da de kom fram, fant de en kvinne som like etter døde av skadene. Sønnen hennes ble pågrepet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Han ønsker ikke å kommentere hvem i huset som var i kontakt med politiet. Den drapssiktedes far var også i huset da drapet skal ha funnet sted.

Den siktedes forsvarer er Geir Lippestad. Han forteller at mannen nå er innlagt på psykiatrisk avdeling.

- Det er vedtatt slik at han blir overført til Ahus. Han har behov for tilsyn og medisinsk hjelp, så han er på akuttpsykiatrisk avdeling på Ahus, sier Lippestad til Dagbladet.

Ifølge Lippestad og politiadvokaten har ikke mannen, så vidt dem kjent, vært innlagt tidligere.

Samtykker til fengsling Lippestad møtte den drapssiktede mannen i går.

- HAN ER INNLAGT: - Mannen har behov for tilsyn og medisinsk hjelp, sier Geir Lippestad. Han er mannens forsvarer. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
- HAN ER INNLAGT: - Mannen har behov for tilsyn og medisinsk hjelp, sier Geir Lippestad. Han er mannens forsvarer. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

- Jeg var også med på fengslingsmøtet i dag. Han samtykker til fire ukers varetektsfengsling.

To av de fire ukene er mannen under brev- og besøksforbud.

Lippestad ønsker ikke å gå inn på hvordan mannen forklarer seg om det angivelige drapet.

Lik Dagbladet på Facebook

- Han vil gi en utfyllende forklaring på fredag, han ønsker det. Det er oppnevnt to sakkyndige som skal vurdere hans tilregnelighet i løpet av de neste to månedene, sier Lippestad. 

Den siktedes far er et sentralt vitne i saken, opplyste politiadvokat Letnes under en pressekonferanse i går. Men politiet vil ikke overfor Dagbladet i dag utdype hvor i huset han befant seg og hvor kvinnen ble funnet død.

PÅ STEDET: Krimteknikere jobbet på stedet i hele går, etter meldingen om drap på Fjellhamar i Lørenskog. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PÅ STEDET: Krimteknikere jobbet på stedet i hele går, etter meldingen om drap på Fjellhamar i Lørenskog. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer