Sønn løslatt - foreldre fengslet for trippeldrap

Oslo tingrett delte seg i varetektskjennelser om Pakistan-drap.

TRIPPELDRAPSSAKEN: Foreldreparet som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan varetektsfengsles i to uker. Forsvareren til den fengslede moren, Johnny Veum, sammen med politiadvokat Leif Morten Eide (t.h). 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRIPPELDRAPSSAKEN: Foreldreparet som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan varetektsfengsles i to uker. Forsvareren til den fengslede moren, Johnny Veum, sammen med politiadvokat Leif Morten Eide (t.h). Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk-pakistansk ektepar - 64 og 51 år gamle- er varetektsfengslet i to uker, siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan.

Parets 29 år gamle sønn, som også ble begjært varetektsfengslet for medvirkning til drap på to brødre og deres far i Pakistan, ble derimot løslatt.

Han erkjenner å ha truet søsteren, men nekter for å ha noe med drapene i Pakistan å gjøre.

Etter en helhetlig gjennomgang av sakens dokumenter finner retten ikke at det foreligger sannsynlighetsovervekt for at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for overtredelse av straffeloven § 233 første og annet ledd, står det blant annet i fengslingskjennelsen.

Foreldrene varetektsfengsles i to uker, med brev og besøksforbud. De mistenkes for overtredelse av overnevnte paragraf 233 første og annet ledd, altså drap eller medvirkning til drap.

Strafferammen er 21 år.

(NTB/Dagbladet).