Sønn og datter siktet for sykehusdrapet

En 19 år gammel kvinne og den 15 år gamle broren hennes er siktet for forsettlig drap etter at faren deres ble funnet død på Aust-Agder sykehus ved 5-tiden onsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en 41 år gammel familiefar av utenlandsk opprinnelse som ble funnet død på sykehuset ved 5-tiden i dag morges. Sykehuset fant dødsfallet mistenkelig og kontaktet politiet.

Kvinnen og gutten ble pågrepet like på utsiden av sykehuset rett etter at politiet ankom åstedet. Ifølge politiet var pågripelsen udramatisk.

Ifølge politiet kom den avdøde 41-åringen og familien hans opprinnelig fra Kosovo. Familien kom til Norge for om lag tre år siden og hadde fått asyl her i landet.

- Familietragedie

- Dette synes å være en familietragedie. Men drapet har selvsagt en bakenforliggende årsak som blir tema for den videre etterforskningen, sier politiadvokat Jan Atle Hansen i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet ville i ettermiddag ikke si noe om dødsårsaken, og heller ikke om de har funnet et våpen som kan knyttes til drapet.

- Vi har gjort beslag som er interessante for saken. Når det gjelder dødsårsaken, så skal det gjennomføres obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i morgen, sier Hansen til NTB.

Politiet vil ikke si hvilke funn som ble gjort på åstedet da den første patruljen kom fram til sykehuset.

- Situasjonen på åstedet gjorde at vi tidlig mente det var begått en drapshandling. Den videre etterforskningen i dag har styrket dette, sier Jan Atle Hansen.

- Vond og vanskelig sak

Den 19 år gamle kvinnen og den 15 år gamle gutten satt ved 16-tida i politiavhør. Gutten forsvares av advokat Odd Holck-Steen, mens kvinnen forsvares av advokat Alice Jervell.

- Jeg har snakket med henne. Vi er enige om ikke å si mer enn at dette er en veldig vanskelig og vond sak for henne. Det er en familietragedie som ligger bak. Hun vil ikke si noe til pressen om sin tilknytning til det som er skjedd og heller ikke noe om bakgrunnen, sier Alice Jervell til NTB.

Odd Holck-Steen ønsker heller ikke å kommentere saken.

- Jeg kan bekrefte at en av mine klienter er siktet i saken. Dette er en familietragedie, og utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe. Min klient ønsker ikke medieomtale av saken, sier advokat advokat Odd Holck-Steen til NTB.

I løpet av onsdag kveld vil det bli klart om politiet vil begjære de to søsknene varetektsfengslet.

- Det er mye som tyder på at vi vil gjøre det, sier politiadvokat Jan Atle Hansen.

(NTB-Kristen Rusaanes)