HENRETTET TIBARNSMOR: Jean McConville, her avbildet med tre av sine ti barn, ble henrettet av IRA, anklaget for å være informant, i 1972. Foto: Paul McErlane /REUTERS/ NTB Scanpix.
HENRETTET TIBARNSMOR: Jean McConville, her avbildet med tre av sine ti barn, ble henrettet av IRA, anklaget for å være informant, i 1972. Foto: Paul McErlane /REUTERS/ NTB Scanpix.Vis mer

Sønn sier han vet hvem som står bak IRA-drap

Sønnen til kvinnen som ble drept av IRA i Nord-Irland i 1972, sier at han vet hvem som er ansvarlig, men tør ikke si mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael McConville som var 11 år da drapet skjedde, er fornøyd med at politiet tar saken på alvor og at leder for det irske partiet Sinn Féin, Gerry Adams, er pågrepet og blir avhørt av politiet.

Sammen med sine ni søstre og brødre så han moren Jean McConville, bli dratt ut av familieboligen i Belfast rett før jul i 1972. Liket ble funnet nedgravd på en strand i 2003, fire år etter at IRA innrømmet å ha drept henne.

- Jeg har aldri sagt hvem det var, og fortsatt ikke fortalt til noe hvem det var. Jeg ville ikke si det til politiet. Hvis jeg hadde gjort det, ville enten jeg eller noen i familien eller en av mine barn bli skutt av disse menneskene. Alle tror at dette er over, men det er ikke, sier den voksne McConville til BBC torsdag.

Jean McConville ble beskyldt av IRA for å være informant for britene.

(NTB)