Sønn te' far sin

Navn: Knut Torbjørn Eggen Alder: 40 Yrke: Hovedtrener i Moss Fotballklubb

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • 1987 var tidenes MFK-år. Moss fikk sitt første seriemesterskap. Trener var Nils Arne Eggen. Han hadde et godt lag, og han slapp dessuten å konkurrere med et allmektig Rosenborg med millioner i banken.
  • Sønnens ambisjoner for årets MFK-lag er en plass på den øvre halvdel av tabellen, og en cupfinale. For slik er livet for Knut Torbjørn Eggen: Nesten overalt hvor han går, møter han faren sin i døra.
  • «Knut Torbjørn i pappas fotspor,» skrev Adresseavisen i august 1976. Siden da har unge Eggen fulgt i fotefar som bare er blitt større. Som trener for Moss må han møte faren i seriekamp to ganger i året. Så langt er det blitt tap - hver eneste gang.
  • - Vi slo dem i en treningskamp i vinter, trøster han seg med. Innendørs, i slutten av februar, ble det 1- 0. Siden da har Rosenborg skaffet seg ni poeng i eliteserien, mens Moss bare har ett eneste.
  • Blir han ikke lei dette? Det virker ikke slik, selv om Knut Torbjørn Eggen nå teller på knappene, som han sier. Etter fire år med kråkene fra Moss, reiser han gjerne utenlands, eller hjem til Trondheim, hvis muligheten byr seg. Han trenger ikke engang overta farens jobb som hovedtrener med det samme, for det er jo mange jobber i Rosenborg.
  • - Smigrende, mener Knut Torbjørn, om det at han stadig nevnes når det spekuleres i hvem som blir Nils Arne Eggens etterfølger. Han har aldri følt seg presset til å gjøre som faren; det bare ble slik, og så får ekspertene diskutere om det skyldes arv eller miljø.
  • Han har studert idrettsfag, psykologi og «litt økonomi» og gjort det han har hatt lyst til i livet. Han jobbet i bank en stund, men trivdes ikke med det, og etter ni år som lærer i videregående skole, med trenerjobb på si, ble han profesjonell trener først da han kom til Moss. Interessen for trenergjerningen våknet da han var spiller i Rosenborg. Klubben satset på å utdanne sine egne, og midt på åttitallet var de mange som luktet på treneryrket. Når gamle Eggens etterfølger skal finnes, er det lagkameratene fra den gang det snakkes om - Trond Sollied og Ola By Rise.
  • Og altså sønnen til «træner'n». Knut Torbjørn vokste opp som eldste sønn av en engasjert ung mann som både var lærervikar, student og fotballspiller. I dag kan sønnen vise fram sin fars stormfulle temperament, men han oppleves som regel som en mildere, mer behagelig bris. Rolig og reflektert - det er adjektiv som passer sønnen og ikke den koleriske faren. Det er kanskje derfor det er sønnen som har størst suksess som tv-kommentator.