SØRGER: 16 godsvogner kom løs fra lokomotivet på Alnabru og kræsjet på Sjursøya.  Morten Nordmo (45) og sønnen mistet far og bestefar  i togulykken. Nå varsler Leif Erik Nordmo erstatningssak. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
SØRGER: 16 godsvogner kom løs fra lokomotivet på Alnabru og kræsjet på Sjursøya. Morten Nordmo (45) og sønnen mistet far og bestefar i togulykken. Nå varsler Leif Erik Nordmo erstatningssak. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, DagbladetVis mer

Sønn varsler erstatningssak etter Sjursøya-ulykke

Sønnen til en av de tre som omkom i godsvognulykken på Sjursøya i mars, varsler at han vil gå til erstatningssøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Jeg ser uten tvil for meg en erstatningssak. Noen skal svi for dette, sier Leif Erik Nordmo til NRK.

Han visste at faren var på jobb på Sjursøya ulykkesdagen 24. mars. Da han fikk høre om ulykken på radio, ringte han faren på mobiltelefon uten å få svar.

- Seinere fikk jeg jo svar - vår familie var en av de tre som ble hardest rammet, sier han.

Han og broren Morten sier de ikke vil personene som er nevnt i rapporten noe vondt.

- Vi har skjønt, og selv bevitnet, at sikkerhetssystemet er for dårlig. At noen har gjort en feil i dette systemet, er ikke overraskende for oss, sier Leif Erik Nordmo til rb.no.

Ifølge Nordmo kunne familien også tenke seg en rekonstruksjon av den fatale ulykken.

- På den måten vil man kunne se hvor lang tid det faktisk tok fra toget løsnet til det traff kaia. Vi mistenker at det har tatt lengre tid enn det som er oppgitt, sier han.

Havarikommisjonen for transport la mandag fram den foreløpige rapporten etter ulykken. Den konkluderer med at ulykken skyldtes en misforståelse mellom skiftelederen og togekspeditøren, men også systemfeil.

- Sikkerheten må løftes noen hakk på Alnabruterminalen, fastslo havariinspektør Kurt A. Olsen.

(NTB)

STORE ØDELEGGELSER: Vognene fikk en voldsom fart og kræsjet på Sjursøya.  Her har det truffet hovedinngangen til Olso Containerterminal.  Bygningen ble knust.  
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
STORE ØDELEGGELSER: Vognene fikk en voldsom fart og kræsjet på Sjursøya. Her har det truffet hovedinngangen til Olso Containerterminal. Bygningen ble knust. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer