Sønnen (18) døde i fjellet

Den overlevende skotten (48) mistet sønnen og en kamerat på Hardangervidda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet går nå ut med alderes på skottene som ble funnet omkommet sørøst for Hardangerjøkulen søndag.

Den ene, en 18 år gammel gutt, er den overlevende skottens sønn. Den andre er en mann i 50-årene, som trolig er 48-åringens kamerat.

- Vi har brukt lang tid på å få tak i nærmeste familie i Skottland, men de er nå informert, opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Skal ha gravd seg ned

Ifølge Bruarøy skal de tre skottene ha gravd seg ned i snøen da uværet satte igang.

- Vi kjenner ikke detaljene, men vi har grunn til å tro at kulden er dødsårsaken. De skal gravd seg ned i snøen, men det endte likevel ikke bra, sier han.

Politiet tror skottene var turister i Norge. De døde er nå fraktet ned fra fjellet, og blir sendt til obduksjon i Bergen i morgen.

Dårlig utstyrt

MISTET SØNNEN: Den 48 år gamle overlevende skotten mistet sin 18 år gamle sønn i fjellet. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen/NRK
MISTET SØNNEN: Den 48 år gamle overlevende skotten mistet sin 18 år gamle sønn i fjellet. Foto: Dag Harald Kvammen Andersen/NRK Vis mer

Lensmann Arnljot Veka ved Ullensvang og Eidfjord lensmannskontor sier til Dagbladet.no at skottene var dårlig utstyrt.

- Spesielt den ene hadde langrennski og støvler som man går med i oppkjørte løyper i fint vær. Jeg tror ikke de var utstyrt for å grave seg ned, eller til å gå i fjellet i dårlig vær. De var i hvert fall ikke utstyrt til å gå på Hardangervidda på denne tiden av året, sier han.

Ifølge Veka var det fint vær da skottene dro ut på tur på fredag, men været skiftet plutselig.

- Det er jo det som er skummelt. Nordmennene har fortalt at i løpet av fem til ti minutter var sporene deres blåst igjen, sier han.

Sønnen (18) døde i fjellet