Vannkrisa på Askøy:

Sønnen (2 mnd) ble syk. - Fryktet det verste

Hele familien ble syk, men da spedbarnet ble dårligere, måtte de på sykehus. Dagen etter våknet de til den tragiske nyheten fra Askøy.

SYKEHUS: To måneder gamle Julian Edgar måtte på sykehuset torsdag kveld. Han ble dårlig etter å ha drukket vannet i Askøy. Foto: Privat
SYKEHUS: To måneder gamle Julian Edgar måtte på sykehuset torsdag kveld. Han ble dårlig etter å ha drukket vannet i Askøy. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De bor egentlig i Sotra, den unge familien på fire, men forrige helg tok Tommy Svenskberg (21) og samboeren Eirin Landro Angeltveit med seg deres to barn til Askøy.

De skulle passe lillebroren til Tommy, og hunden til mora. Den lille familien tilbringer om lag ei uke på Askøy hver måned, og denne måneden var intet unntak.

Tommy er født og oppvokst på øya utenfor Bergen, men denne gangen ble hele familien syke. Så ble foreldreparets yngste sønn, to måneder gamle Julian Edgar, så syk at han måtte på sykehus, skriver Askøyværingen, som først omtalte saken.

- Vi fryktet det verste, sier Tommy Svenskberg til Dagbladet.

Flere hundre syke

Til sammen 34 personer ha vært innlagt på Haukeland sykehus etter et utbrudd av omgangssyke på Askøy.

Flere hundre innbyggere i kommunen har blitt syke med omgangssyke, og fredag ble det påvist høye konsentrasjoner av E. coli-bakterier i et vannbasseng i Øvre Kleppe i kommunen.

Vannet sjekkes nå for bakterien Campylobacter, som kan gi mage- og tarminfeksjon, etter at Haukeland sykehus konstaterte at tarmbakterien var påvist i avføringen til de aller fleste som var innlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer