- Sønnen (2) var hennes øyenstein

Det lille samfunnet Laukvik er i sjokk etter at en 23 år gammel småbarnsmor ble funnet død. Nær venn er siktet for drap.

FUNNET DØD AV NÆR VENN:  Den 24 år gamle vennen er nå siktet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Lisa Nøtnes
FUNNET DØD AV NÆR VENN: Den 24 år gamle vennen er nå siktet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Lisa NøtnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUKVIK / OSLO (Dagbladet): - Hun var en livsglad jente, en kjempejente på alle mulige måter, sier en venn av både den avdøde 23 år gamle kvinnen og den 24 år gamle siktede.

Den 23 år gamle jenta bodde bare 50 meter fra leiligheten til siktede, der hun ble funnet død i går kveld. Den 24 år gamle mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, han har forklart at han var ute i noen timer og kom hjem til leiligheten. Da var den 23 år gamle kvinnen død.

Den 24 år gamle siktede arbeider som fisker.

- Fornøyd med livet Det er mistenkelige funn i leiligheten, samt siktedes forklaring, som har gjort at politiet har valgt å sikte 24-åringen.

- Han var ute noen timer og kom tilbake, da fant han kvinnen død. Siktede har vansker for å gjøre rede for bevegelsene i forkant av dødsfallet, sier politiavdokat Knut-Inge Myklebust til Dagbladet.

Laukvik er et lite samfunn der alle kjenner alle. Bygda er rammet hardt av tapet av en ung jente, samt at en venn er siktet for drap.

- Hun var bestandig smilende og glad, og fornøyd med livet. Sønnen på to år var øyensteinen hennes, sier en venn.

- Kom fra intet En nær venn av siktede sier til Dagbladet at han ikke forstår noenting av det som har skjedd.

LITE SAMFUNN: Laukvik er ei lita bygd i Lofoten. Samfunnet er hardt rammet etter at ei småbarnsmor ble funnet drept og en venn er siktet for drap. Foto: Lisa Nøtnes
LITE SAMFUNN: Laukvik er ei lita bygd i Lofoten. Samfunnet er hardt rammet etter at ei småbarnsmor ble funnet drept og en venn er siktet for drap. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer

- Dette kommer fra intet. Han har aldri gjort en flue fortred, det er sykt, sier den nære vennen, som har kjent siktede i mange år.

- Vi var sammen et par dager før jul, det er helt ufattelig å høre om hva som har skjedd.

Politiet holder nå på med tekniske undersøkelser på åstedet. Kripos er på vei til Lofoten for å bistå det lokale politiet. Den siktede 24-åringen har ennå ikke bedt om advokat.

Barnefaren og de pårørende er varslet det om dødsafallet. Barnefaren og avdøde bodde ikke sammen.

MINNESTUND: Venner av både avdøde og siktede skal møtes i Laukvik seinere i dag. Foto: Lisa Nøtnes
MINNESTUND: Venner av både avdøde og siktede skal møtes i Laukvik seinere i dag. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer