Sønnen (21) siktet for forsettelig drap

Foreldrene funnet drept. Varslet selv om drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann er siktet for forsettelig drap på sine egne foreldre.

Det opplyste lensmann Jostein Rindal i Hemnes og Snillfjord lensmannskontor på en pressekonferanse i dag.

Ekteparet, en mann (67) og en kvinne (55), ble i går kveld funnet døde i sitt eget hus i utkanten av Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

- 21-åringen er siktet for forsettelig drap og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Rindal.

Det var 21-åringen selv som varslet politiet om at det var to hardt skadde personer i huset. Da politiet kom til stedet, var de døde.

- Funn på åstedet og omfanget av skadene på de drepte gjør at vi etterforsker saken som drap, sier Rindal.

Lensmannen bekrefter at 21-åringen tidligere har hatt kontakt med psykiatrien. Han skal nå gjennom en psykiatrisk undersøkelse.

- På åstedet er det funnet redskap som muligens har sammenheng med dødsfallene, sa operasjonsleder Erling Landrø til Dagbladet.no i dag morges.

LEDER ETTERFORSKINGEN:  Lensmann Jostein Rindal (i midten) i Hemne orienterte på en pressekonferanse i dag. Til venstre polititjenestemann Åge Midling og til høyre og politijurist Sindre Stave. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
LEDER ETTERFORSKINGEN: Lensmann Jostein Rindal (i midten) i Hemne orienterte på en pressekonferanse i dag. Til venstre polititjenestemann Åge Midling og til høyre og politijurist Sindre Stave. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

De drepte foreldrene er norske statsborgere, og de har i tillegg til 21-åringen en sønn som er eldre.

Det er ikke noe som tyder på at andre enn den siktede har vært med på drapet. Den siktede er ikke tidligere straffedømt.

Politiet vil ikke si noe om hvordan ekteparet er tatt av dage, men de drepte skal obduseres, og politiet regner med at resultatet av obduksjonen vil foreligge i neste uke, melder NTB.

Sønnen (21) siktet for forsettelig drap