Sønnen ble mishandlet til døde på Nesodden

Litauiske kriminielle skulle få 80 000 for å skade Sarunas (21).

SORG: Vernute Svetnickiene har ennå ikke skjønt hvorfor sønnen døde, men sorgen er ifølge henne selv, i ferd med å ete henne opp. Hun har blitt syk, fått astma og hjertet er dårlig. Om natta får hun ikke sove, og ofte gråter hun. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
SORG: Vernute Svetnickiene har ennå ikke skjønt hvorfor sønnen døde, men sorgen er ifølge henne selv, i ferd med å ete henne opp. Hun har blitt syk, fått astma og hjertet er dårlig. Om natta får hun ikke sove, og ofte gråter hun. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAUNAS (Dagbladet): Klokka 14.30 19. juli 2008 ble Sarunas Gucaitis (21) slått med et balltre. Slagene på Nesoddenførte til at litaueren fikk åtte knusningsskader i hodet og en brystning i skallen. Han døde av skadene.

- Det er ikke min oppgave å dømme. Jeg håper de som gjorde dette soner sin straff, og bruker resten av livet sitt til å gjøre godt, sier litauiske Vernute Svetnickiene (58). For første gang forteller mora til den drepte litaueren sin historie.

Da sønnen ble drept i Norge, skrev norske aviser at «kamp om prostituerte endte med drap på hallik». Litauiske kriminelle valgte det fredelige feriestedet på Nesodden for det som ble kalt for et «mafiaoppgjør».

Drapssaken rystet norsk politi, og blir fortsatt regnet som den mest brutale drapssaken i det litauiske miljøet i Norge.

- Saken var en vekker for oss med tanke på det litauiske miljøet, sier fungerende avdelingsleder for taktisk avdeling i Kripos, Eivind Borge, til Dagbladet.

- Øynene hadde falt ut - Da kista kom fra Norge etter tre måneder ville jeg se sønnen min en siste gang, men de frarådet meg fra det. De sa at øynene hadde falt ut, forteller Svetnickiene og gråter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer