Sønnen ble symbolet på flyktningkrisa. Nå har Aylans far en bønn til verden

- Når en dør er åpen, føler man seg ikke ydmyket.

ALTERNATIV JULEAPPELL:  Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel: - Åpne dørene deres for syrere.  Foto: NTB Scanpix
ALTERNATIV JULEAPPELL: Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel: - Åpne dørene deres for syrere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av Aylan, den lille gutten som lå livløs med ansiktet ned mot sanden i Bodrum i Tyrkia, ble et symbol på den stadig forverrende flyktningkrisa.

Treåringen druknet på vei over Middelhavet i september og skylte i land i strandkanten i Bodrum, på flukt fra krigsherjede Syria.

Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel:

- Åpne dørene deres for syrere.

Det skriver The Independent.

Alternativ juleappell Kurdi har takket ja til å levere en såkalt alternativ julebeskjed eller appell til den britiske TV-kanalen Channel 4s publikum i år, en årlig tradisjon kanalen har.

Ifølge The Independent, som har publisert en video av deler Kurdis appell, ønsket han å bruke plattformen for å be «om sympati» for dem som ganske enkelt «søker fred og sikkerhet».

Mistet kona og andre sønnen Kurdi mistet også kona si Rehanna, og deres andre sønn, fem år gamle Galeb, da familien forsøkte å nå Hellas. Ifølge The Independent inneholder resten av videoen en appell til verden om å bidra ytterligere for å få slutt på krigen i Syria, og hjelpe dem som har flyktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer