Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sønnen ble symbolet på flyktningkrisa. Nå har Aylans far en bønn til verden

- Når en dør er åpen, føler man seg ikke ydmyket.

 ALTERNATIV JULEAPPELL:  Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel: - Åpne dørene deres for syrere.  Foto: NTB Scanpix
ALTERNATIV JULEAPPELL: Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel: - Åpne dørene deres for syrere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av Aylan, den lille gutten som lå livløs med ansiktet ned mot sanden i Bodrum i Tyrkia, ble et symbol på den stadig forverrende flyktningkrisa.

Treåringen druknet på vei over Middelhavet i september og skylte i land i strandkanten i Bodrum, på flukt fra krigsherjede Syria.

Faren til Aylan, Abdullah Kurdi, får i Storbritannia denne julen levere en beskjed til det britiske TV-publikummet og dermed resten av verden. Beskjeden er enkel:

- Åpne dørene deres for syrere.

Det skriver The Independent.

Alternativ juleappell Kurdi har takket ja til å levere en såkalt alternativ julebeskjed eller appell til den britiske TV-kanalen Channel 4s publikum i år, en årlig tradisjon kanalen har.

Ifølge The Independent, som har publisert en video av deler Kurdis appell, ønsket han å bruke plattformen for å be «om sympati» for dem som ganske enkelt «søker fred og sikkerhet».

Mistet kona og andre sønnen Kurdi mistet også kona si Rehanna, og deres andre sønn, fem år gamle Galeb, da familien forsøkte å nå Hellas. Ifølge The Independent inneholder resten av videoen en appell til verden om å bidra ytterligere for å få slutt på krigen i Syria, og hjelpe dem som har flyktet.

- Vi syrere forlater landet vårt som følge av krigen. Vi er alle redde for våre barn, for vår ære, sier han ifølge avisa.

- Min beskjed er at jeg ønsker å se hele verden åpne dørene sine for syrere. Hvis en person lukker døra foran ansiktet til noen, er det veldig vanskelig. Når en dør er åpen føler man seg ikke ydmyket, legger han til.

Blir vist samtidig som dronningen Kurdi bor nå i Erbil i Irak, og har ifølge The Indpendent et ønske om å starte en veldedig organisasjon som driver sykehus og skoler for syriske kurdere.

Appellen hans blir vist på TV 1. juledag i Storbritannia. Den går samtidig som dronning Elizabeth tale til nasjonen, og har rullet på britiske TV-skjermer siden 1999.

Én mill. flyktninger til Europa Tirsdag meldte Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) at én million flyktninger og migranter har kommet til Europa i år.

972 500 flyktninger og migranter hadde krysset Middelhavet og Egeerhavet, mens 34 000 hadde tatt seg fra Tyrkia og inn i Bulgaria og Hellas via fastlandet.

4000 druknet Det store flertallet av flyktningene, over 815 000, kom sjøveien fra Tyrkia til Hellas. De aller fleste kom fra krigsherjede land.

- Men det er ikke nok å telle hvor mange som kommer, eller de nærmere 4000 som har druknet eller er meldt savnet i år. Vi må også handle, sier IOMs leder Lacy Swing ifølge NTB.

Annenhver båtflyktning har ifølge IOM vært syriske, mens rundt 20 prosent har kommet fra Afghanistan og syv prosent fra Irak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media