Sønnen døde etter strøm-slurv

TROMSØ (Dagbladet): Bjørn Kåre (6) rørte ved en åpen strømkabel og døde, men kraftlaget aksepterer ikke foreldrenes krav om erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er som om kraftlaget håper at vi skal gi opp og glemme, forteller mor Lillian og far Aage Vikedal fra Herøy på Helgeland til Dagbladet.

Lofotkraft har tatt det fulle ansvar for at strømkabelen på Røst ikke var sikret. Slurv førte til at kabelen lå åpen som en dødsfelle.
Ulykken skjedde 7. april 1996, men Lofotkraft har ennå ikke gjort opp for seg.

Arrogant

Direktør Arnt Winter i Lofotkraft sier at det har vært en kommunikasjonssvikt i denne saken.

- Men fordi den er så belastende for de involverte, ønsker vi ikke omtale av saken i avisa, sier Winter.

Ekteparet Wikedal synes Lofotkraft opptrer arrogant.

- Foreldre i sorg burde få slippe å måtte kjempe for sin rett. Kraftlaget gjorde en fryktelig tabbe, nå prøver de å slippe billigst mulig unna, føler de.
Mot slutten av uka setter Lillian og Aage Vikedal igjen kursen mot Røst og lofotfisket. Gjensynet med ulykkesstedet er vanskelig.

Lofotkraft har tilbudt familien 200000 kroner i erstatning. Lillian og Kåre Vikedal har krevd opp mot en million kroner, basert på faktiske utgifter og tapte inntekter som fiskere.
De vet at penger ikke kan gi dem sønnen tilbake. Men ulykken har rammet dem hardt psykisk og økonomisk. Derfor mener de Lofotkraft bør erkjenner sitt økonomiske ansvar.

Utrustet lekeplass

Politiets etterforskning førte til at Lofotkraft ble ilagt et forelegg på 50000 kroner. Kraftselskapet har også rustet opp en lekeplass på Røst for å hedre seksåringens minne. Men de nærmeste pårørende må vente.

- Vi har vært langt nede, det har vært ei tøff tid etter dødsfallet. Dette var ikke ei vanlig ulykke, det var en skjebnesvanger tabbe. Nå fortjener vi å få saken løst, mener Lillian og Aage Vikedal.