DRAPSMANN;  Peter Lanza snakker ut om tida etter at sønnen hans (innfelt) drepte 20 barn og seks voksne. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP og privat / NTV Scanpix
DRAPSMANN; Peter Lanza snakker ut om tida etter at sønnen hans (innfelt) drepte 20 barn og seks voksne. Foto: Spencer Platt / Getty Images / AFP og privat / NTV ScanpixVis mer

Sønnen drepte 26 barn og voksne: - Adam ville drept meg helt uten å blunke

Faren snakker ut for første gang: - Du kan ikke få noe mer ondt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 14. desember, 2012 ble 26 barn og voksne brutalt skutt og drept av Adam Lanza (20).

Massakren på Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut er en av de alvorligste skoleskytingene i USA. Før han dro til barneskolen, drepte han moren sin mens hun lå hjemme i sin egen seng.

Nå snakker massemorderens far, Peter Lanza, ut for første gang i et intervju med The New Yorker, om tida etter den forferdelige desember-dagen i 2012.

- Du kan ikke få noe mer ondt. Sett i ettertid, vet jeg at Adam ville ha drept meg helt uten å blunke om han hadde hatt muligheten. Det er jeg ikke i tvil om, sier Peter til The New Yorker.

Aspergers Adam leste mye bøker både om pistolskyting og Aspergers syndrom, før drapene. Lanza er blitt beskrevet som intelligent, men han hadde alvorlige psykiske problemer og få venner.

Hans far forteller at Adam slet med å akseptere at han hadde Aspergers.

- Adam var ikke åpen for terapi. Han ville ikke snakke om problemene og ville ikke innrømme at han hadde Aspergers. Aspergers gjør folk annerledes, men ikke som dette. Jeg har tenkt at det kan ha vært med på å maskere schizofreni, sier faren.

Klar tale Peter skulle aller helst ønske at hans sønn aldri ble født, og han vil ikke se på bilder av barnet.

- Du kan ikke være trist over tapet av den lille gutten han en gang var. Du kan ikke lure deg selv, sier han.

I etterkant av massakren, som preget deler av USA i lang tid, har Adams far møtt flere av de etterlatte. Det har gitt sterke inntrykk.

- Det er hjerteskjærende. Ett av ofrenes familiemedlemmer fortalte meg at de tilgav Adam. Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, sier han.

 MOREN:   Nancy Lanza. Foto: REUTERS/Courtesy Family of Nancy Lanza/Scanpix.
MOREN: Nancy Lanza. Foto: REUTERS/Courtesy Family of Nancy Lanza/Scanpix. Vis mer