Sønnen er Saddams fange

Anecita Hudson så på nyheter fra krigen da hun plutselig så bilder av sin egen sønn - som Saddams fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk amerikanerne vite at fem av deres egne soldater er tatt til fange av irakerne. Irakerne har sørget for å videofilme de vettskremte fangene. I USA har amerikanske tv-selskaper valgt å ikke vise ansiktene til soldatene, men tv-stasjoner verden over har sendt opptakene.

Så filippinsk tv

Anecita Hudson bor i Alamogordo i New Mexico. Sønnen hennes, Joseph Hudson (23), har vært stasjonert ved Fort Bliss i Texas. Anecita er opprinnelig fra Filippinene og satt og så på en filippinsk tv-stasjon da bildene av sønnen plutselig flimret over skjermen.

- Jeg så sønnen min og tenkte 'Å, Gud.' Jeg så på ham, og han så så redd ut. Jeg begynte å gråte, sier den fortvilte moren ifølge AP.

Nå tigger hun Bush om å redde Joseph.

- Jeg vil ikke at han skal fryse eller at han skal bli sulten. Jeg vil bare at han skal komme ut i live. Vær så snill å gjøre noe for sønnen min!

Et mareritt

Hudson sier at sønnen så ut til å være uskadd. Flere av de andre krigsfangene har tydelige skader på videoen.

- Det er som et mareritt, sier hun.

- Jeg ber om at andre militære klarer å få ham ut derfra.

Moren oppdaget at sønnen var tatt til fange før svigerdatteren Natalie Hudson fikk den skremmende beskjeden om hva som hadde skjedd med ektemannen fra militære myndigheter. Paret har en sønn på fem år.

Josephs lillebror Anthony (18) forteller at frykten driver ham til vanvidd. Han ikke får fred så lenge han ikke vet hva som har skjedd med storebroren.

- Jeg holder på å bli gal. Jeg bryr meg ikke om meg selv. Send meg over dit, jeg skal få ham fri, sier 18-åringen.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld og president Bush lover familiene til fangene at de gjør alt de kan for å få dem satt fri.

FANGE:</B> Joseph Hudson er en av fem amerikanere som er tatt til fange i Irak.
FORTVILELSE: Anecita Hudson gråter av fortvilelse.