Sønnen først

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av de politikere som manglet på Jens Stoltenbergs regjeringsliste i går, var Marit Arnstad. Hun valgte å la hensynet til sønnen som hun har eneansvar for gå foran hensynet til partiet og nasjonen. Det står det respekt av. Arnstad hadde allerede under nominasjonsprosessen før årets stortingsvalg signalisert at hun ønsket å ta en pause i sitt politiske virke på nasjonalt plan. Slik sett er det heller ingen overraskelse.

Men Marit Arnstad har i sitt virke som stortingsrepresentant og statsråd tidligere vist at hun er et uallminnelig politisk talent. Hun kommer fra en politisk familie i kanskje det mest politiske av landets fylker, Nord-Trøndelag. Hun er flasket opp med det syn at det ikke finnes samfunnsproblemer som ikke lar seg løse i fellesskap. Stoltenberg-regjeringen har mange store utfordringer når den nå starter med sitt arbeid. Med sin bakgrunn og erfaring ville Marit Arnstad ha bidratt til å styrke kollegiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer