BOMPENGER: Under kommunestyremøtet i Klepp kommune i Rogaland mandag 27. mai, tok ordfører Ane Mari Braut Nese (H) til tårene, da hun fortalte om hva hun og familien hadde blitt utsatt for. Video: NRK Vis mer

Klepp-ordfører:

- Sønnen min slengt i veggen

Statsminister Erna Solberg sier at det Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H) har opplevd, er totalt uakseptabelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under et ekstraordinært kommunestyremøte i Klepp mandag kveld tok en gråtkvalt Klepp-ordfører, Ane Mari Braut Nese (H), et kraftig oppgjør med bompengeaksjonistene.

Hun fortalte blant annet at familien hennes har blitt utsatt for hærverk, vold og hets.

- Sønnen min ble slengt i veggen og tatt kvelertak på for å få mor til å snu i bompengesaken. Vi har opplevd hærverk på bil og hjem. Huset vårt har blitt sprayet ned med kumøkk, fortalte Klepp-ordføreren i et følelsesladd innlegg, ifølge NRK.

Ut mot aksjonistene

Braut Nese mener aksjonsformene er satt i verk av personer som har utspring fra aksjonsgrupper i Rogaland.

- Jeg har blitt spionert på og fått beskjed om å se meg over skuldra. Av medlemmer i en Facebook-gruppe med sinte folk som påberoper seg å være folket, sier en sterkt provosert ordfører.

Dagbladet har ikke oppnådd kontakt med mannen som fronter Facebook-gruppa Bomfritt Jæren - nok er nok, Sigurd Sjursen, mandag kveld. Ifølge NRK har han tidligere sagt at han tar fullstendig avstand fra alle trusler, og at aksjonistene er avhengige av et godt samarbeidsklima med politikerne.

Erna reagerer

Statsminister Erna Solberg reagerer kraftig på det som har skjedd med ordføreren og hennes familie.

- Nei, dette er ikke greit! Politikere skal tåle tøff debatt og det er viktig med tilbakemeldinger på våre standpunkt. Sjikane, mobbing og vold derimot er totalt uakseptabelt i det norske demokratiet, skriver Solberg til TV 2.

Også partifelle, helseministier Bent Høie, sier klart i fra i et Facebook-innlegg.

«Slik kan vi ikke ha det! Til høsten er det lokalvalg og vi er alle avhengige av at folk engasjerer seg og stille til valg. Det er en forutsetning for demokratiet vårt.»

«Dessverre ser jeg på Facebook at hverken foreldre eller besteforeldre alltid er forbilder for barn og barnebarn - når det gjelder mobbing og hets i kommentarfeltene. Alle voksne har noen barn som følger med på hva de gjør og sier!»

FNB tar avstand

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) tar avstand fra den type oppførsel.

«Vi i FNB tar sterkt avstand fra den type oppførsel som her er vist mot ordfører i Klepp og hennes familie og oppfordrer til saklighet og skikkelighet i bompengedebatten», skriver Leif Høybakk på vegne av FNB.

I en tekstmelding til Dagbladet tilføyer Høybakk følgende:

«Vi i FNB har ingenting å gjøre med det som er gjort mot ordføreren og hennes familie. Vi kjenner heller ikke til hvem som står bak.»

Bompenge-nei

Partiet startet som en folkeaksjon på Nord-Jæren mot den nye bompengeringen, men på Bergensavisens måling fra tidligere i mai var de det nest største partiet i Bergen - med en oppslutning på hele 20,6 prosent.

Et klart flertall blant politikerne i Klepp gikk inn for å stanse nok et bompengeprosjekt i Norge. Med det gikk de imot Høyre-ordføreren og hennes partikolleger, melder Stavanger Aftenblad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer