Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sønnen reiste timer før raset

Tirsdag dro soldaten (19) tilbake fra påskeperm hjemme hos foreldrene. Bare timer seinere fikk han vite at de nå er savnet etter rastragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet trodde først at også 19-åringen var blant ofrene for rastragedien, men i løpet av morgentimene i går fikk de kontakt med mannen. 19-åringen avtjener for tida militærtjeneste, og fikk i går beskjeden om at begge hans foreldre er blant de fem savnede.

Operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt bekrefter at de i går fikk kontakt med mannen de trodde var den sjette savnede.

- Vi fryktet først at han var i blokka, men så fant vi ut at vedkommende befant seg et annet sted i landet, sier Ødegård til Dagbladet.

Alle kjenner alle

Etter det Dagbladet får opplyst, skal grunnen til at politiet trodde 19-åringen var i blokka, være at han nettopp har vært hjemme på permisjon i påsken, noe naboene hadde fått med seg. Stortingsrepresentant og varaordfører Lodve Solholm (FrP) kjenner selv noen av de savnede.

- I denne sammenhengen er Ålesund en liten by, hvor alle kjenner alle og hvor alle føler seg berørte. Dette vil prege oss lenge, sier Solholm.

- Veldig ekkelt

- En ufattelig tragedie har rammet Ålesund, sier ordfører Bjørn Tømmerdal.

RUINER: Boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund kollapset fullstendig. Foto: Scanpix
RUINER: Boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund kollapset fullstendig. Foto: Scanpix Vis mer

Unni Marie Svinø har bodd i Fjelltunvegen i Ålesund i 45 år. Hun kjenner familien som bodde i det som en gang var første etasjen av blokka.

- Dette er veldig ekkelt, forteller hun til Dagbladet. Litt før klokken fire i natt ble Unni vekket av datteren som ringte for å fortelle om boligblokken som hadde kollapset noen få meter unna.

- Min datter var selvsagt bekymret for meg, som bor bare noen meter unna, forteller en lettere sjokkert Svinø til Dagbladet.

image: Sønnen reiste timer før raset
ÅPEN KIRKE: Kirken forbereder en sørgegudstjeneste i Ålesund. Her kapellan Kjartan Leer-Salvesen som holdt åpen kirke i går ettermiddag.
NABO: Unni Marie Svinø kjenner familien som bodde i 1. etasje i blokka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media