SIKTET FOR DRAP:  Siktede i 30-åra har trolig påført seg selv kuttskader og er sendt til sykehus for operasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen.
SIKTET FOR DRAP: Siktede i 30-åra har trolig påført seg selv kuttskader og er sendt til sykehus for operasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen.Vis mer

Sønnen samtykker til varetektsfengsling

Mannen som er siktet for å ha drept sin egen mor på Fauske er innlagt på sykehus for operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sønn til den drepte kvinnen på Fauske fikk såpass store kuttskader at han nå er sendt til sykehuset i Tromsø for å bli operert. Han er foreløpig ikke avhørt i saken.

Flere avhør
- På grunn av skadene har vi måttet utsette avhøret av siktede, men vi jobber med å avhøre andre vitner til hendelsen. Vi har konkret avhørt hans ektefelle eller samboer som var til stede inne i leiligheten der ugjerningen skjedde. Vi avhører også andre personer som oppholdt seg i samme område rundt det aktuelle tidspunktet, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til Dagbladet.

Det var ved 16.00 tiden torsdag ettermiddag at politiet ble varslet om hendelsen. Kvinnen i 60-åra ble erklært død på stedet klokka 16.45 samme ettermiddag.

Tvil
- Siktede har blitt observert av en psykiater og den forløpige konklusjonen er at det er tvil om hans psykiske tilregnelighet, sier Trond Lakselvhaug.

Politiet opplyser at mannen i 30-åra ikke er noen kjenning av politiet, og ønsker ikke kommentere om han er kjent for helsevesenet eller andre hjelpeapparat. De hadde ingen opplysninger om at det skal ha vært noe konflikt mellom mor og sønn tidligere. Etter det Dagbladet får opplyst jobber politiet ut fra en teori at gjerningsmannen kan ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Bedre oversikt
- Det er litt vanskelig å gå konkret inn på detaljer i saken så tidlig i etterforskningen. Dette vil vi ha bedre oversikt over når siktede har blitt operert og avhørt, sier Lakselvhaug.

- Vet dere om hans psykiske utilregnelighet var akutt eller varig?

- Det kommenterer vi ikke nå, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug.

Lakselvhaug opplyser at de foreløpig ikke vet foranledningen til hendelsen, politiet skriver i pressemeldinga at kvinnen ble funnet død utenfor huset, men mye tyder på at knivstikkingen skal ha skjedd inne i boligen, opplyser Lakselvhaug.

Politiets teknikere vil fortsette åstedsundersøkelser utover dagen for å sikre teknisk og taktisk bevis. Den døde kvinnen vil bli obdusert i dag.