Sønnen siktet for medvirkning

Moren (31) ble drept av eksmannen i Bygland i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 31 år gamle kvinnen ble drept i Bygland  i går av sin tidligere ektemann. I dag ble parets 16 år gamle sønn siktet for å medvirket til drapet, melder VG.

- Vi har siktet den eldste sønnen for medvirkning til drapet, sier politijurist Folke Åmlid til Dagbladet.no.

Han vil ikke si noe om hva som har kommet fram i avhøret med sønnen, som har pågått i dag.

16-åringen er parets eldste barn og bodde sammen med sin 14 år gamle bror hos faren. De to yngste barna bodde sammen med moren.

Alle fire barna var tilstede på skolen i går og var vitne til drapet.

Erkjenner ikke straffeskyld

Avdødes eksmann ble pågrepet like etter drapet i går og satt i avhør utover kvelden.

- Han erkjenner ikke straffskyld, utover det kan jeg ikke gi ytterlige kommentarer om hva han har forklart, sier Folke Åmlid.

Han vil ikke si om politiet har noen mening om hva som er motivet for drapet, eller hva mannen har forklart om dette. Eksmannen blir framstilt for varetektsfensling i morgen, det er foreløpig ikke avklart hva som skjer med sønnen.

Kvinnen var utstyrt med voldsalarm som skulle beskytte henne fra eksmannen, og utløste den like før drapet. Politiet nådde imidlertid ikke fram i tide.

VIKTIGE BESLAG: Politiet jobbet med tekniske undersøkelser på åstedet i går kveld. Her bærer en politimann vekk det antatte drapsvåpenet. Foto: Henrik Hanselmann
VIKTIGE BESLAG: Politiet jobbet med tekniske undersøkelser på åstedet i går kveld. Her bærer en politimann vekk det antatte drapsvåpenet. Foto: Henrik Hanselmann Vis mer

Besøksforbud

Den drepte kvinnen var fra Irak og kom til Norge for 7-8 år siden. Hun var da gift med mannen som er siktet for å ha drept henne, men i 2004 skilte de seg.

Forholdet mellom 31-åringen og den drapssiktede skal ha vært svært konfliktfylt etter at de skilte seg, og mannen hadde besøksforbud hos den drepte kvinnen. 31-åringens nye kjæreste skal ha vært en av årsakene til kranglingen.

Ifølge operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt måtte eksmannen pågripes med makt.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

SAMMEN I SORGEN: Blanca Hills (t.h.) var nær venninnne av den drepte kvinnen. I går minnet hun firebarnsmoren sammen med Karin Leifsen.