Sønnen tatt med falskt pass

Nord-Koreas leder Kim Jong-Il er satt i en pinlig situasjon etter at hans eldste sønn er anholdt i Japan med falskt pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Japans statsminister Junichiro Koizumi opplyste i kveld at man arbeidet med å få den anholdtes identitet bekreftet.

Politiet stanset den nordkoreanske lederens sønn, Kim Jong-Nam, da han forsøkte å komme seg inn i landet med falskt pass. Arveprinsen sa han hadde tenkt seg til Disneyland. Han ble anholdt mens faren og andre ledere hadde samtaler med en topptung EU-delegasjon om menneskerettigheter, raketter og forholdet til Sør-Korea.

- Jeg er Kim Jong-Nam, skal 29-åringen ha sagt til politietterforskerne, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

- Jeg ville besøke Disneyland.

Den lille generalen

Kim Jong-Nam blir kalt Den Lille Generalen i Nord-Korea, og han har trolig en sentral stilling i hæren. Han kom til Japan fra Singapore tirsdag sammen med en fire år gammel gutt og to kvinner, som japanske myndigheter antar tilhører hans familie.

Han reiste på et falskt pass fra Den dominikanske republikk, som han har brukt i Japan to ganger tidligere, og ifølge politiet i Tokyo hadde gruppen billetter til Beijing 7. mai.

Utenlandsreiser er svært vanskelig for nordkoreanere, og å reise på nordkoreansk pass er stort sett bare mulig på offisielle besøk. Den anholdte Kim Jong-Nam er Kim Jong-Ils eldste sønn og har tidligere studert i Japan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer