Sønnen til Bjarne Håkon Hanssen er savnet i Japan

«Jonas Hanssen - kan du ringe meg?»

INGEN KONTAKT MED SØNNEN: Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssens sønn, Jonas, er savnet i Japan. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
INGEN KONTAKT MED SØNNEN: Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssens sønn, Jonas, er savnet i Japan. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jonas Hanssen - kan du ringe meg?». Dette skrev Bjarne Håkon Hanssen i en database over savnede personer på nettet etter tsunamien i Japan fredag kveld. Han fikk ikke kontakt med eldstegutten sin.

Gjennom hele gårsdagen prøvde den tidligere ministeren og toppolitikeren Bjarne Håkon Hanssen å komme i kontakt med sønnen Jonas Hanssen (18) uten hell. Sønnen er utvekslingselev i tsunamirammede Sendai. Der har han bodd hos en japansk vertsfamilie siden oktober i fjor.

- Vi er selvsagt veldig engstelige og bekymret. Vi har forsøkt å komme i kontakt med Jonas i hele dag, forteller Hanssen til Dagbladet.

Vertsfamilien Jonas Hanssen bor hos, bor et stykke fra kysten.

Kan bare vente - Vi vet at telekommunikasjonssystemet ligger nede, og at det kan være vanskelig for Jonas å få gitt beskjed, sier Hanssen.

- Samtidig er det slik at de har sommerferie nå, og vi er ikke helt sikre på om de befinner seg hjemme - de kan ha dratt på tur mot kysten, sier Hanssen til Dagbladet.

- Inntil vi får høre noe, er det bare for oss å vente, sa Jonas Hanssens mor, Rigmor Andersen, til Namdalsavisa i kveld.

Flere nordmenn savnet Bjarne Håkon Hanssen var tidligere i kveld i kontakt med Utenriksdepartementet.

- De vet om det, men det er ikke så mye de får gjort med det nå som kommunikasjonsnettet ligger nede, sier Hanssen til Dagbladet.

Departementet bekrefter overfor Dagbladet at flere nordmenn er savnet i Sendai-området.

- Vi prøver å komme i kontakt med flere enkeltpersoner i dette området, men all kommunikasjon er nede, sier pressevakt Frode Andersen i UD til Dagbladet.

Han sier at den norske ambassaden i Tokyo får god hjelp av japanske myndigheter i letingen etter savnede nordmenn.

- Vi samarbeider nå nært med japanske myndigheter for å få oversikt over nordmenn i de rammede områdene. Japanske myndigheter håndterer situasjonen svært profesjonelt, sier Andersen.