Sønnen til Bjarne Håkon Hanssen fortsatt savnet

«I underkant av fem» nordmenn savnet i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Tidligere Ap-politiker Bjarne Håkon Hanssen har enda ikke kommet i kontakt med sønnen Jonas (18) som befinner seg tsunamirammede Sendai i Japan.

- Området er veldig slått ut og vi har ikke lykkes i å komme i kontakt med noen i området, sier Bjarne Håkon Hanssen til Dagbladet lørdag formiddag.

Jonas Hanssen er på utveksling i Sendai, hvor han har bodd hos en japansk vertsfamilie siden oktober i fjor. For tiden har han sommerferie, og det er usikkert om han faktisk var hjemme da katastrofen inntraff.

Godt nytt hvis han var hjemme - Vi kan ikke vite noe nøyaktig, men det er en del indisier på at han var hjemme da tsunamien kom, og hvis det stemmer er det godt nytt. De bodde et stykke fra kysten og relativt høyt, sier Hanssen.

- Han var pålogget på nettet klokken seks på morgnen norsk tid, så vi håper han var hjemme da det skjedde, sier moren til Jonas, Rigmor Andersen.

VENTER PÅ EN TELEFON: Bjarne Håkon Hansen håper sønnen var hjemme da jordskjelvet og tsunamien rammet på fredag, ettersom han bodde relativt høyt et stykke unna kysten. Bjarne Håkon Hanssen. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VENTER PÅ EN TELEFON: Bjarne Håkon Hansen håper sønnen var hjemme da jordskjelvet og tsunamien rammet på fredag, ettersom han bodde relativt høyt et stykke unna kysten. Bjarne Håkon Hanssen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Jonas Hanssen og tre andre nordmenn står i en database Google har opprettet over savnede personer etter jorsdskjelvet og tsunamien i Japan. Alle de tre andre skal være i god behold. «Kan du ringe meg? Fra pappa» skrev Bjarne Håkon Hanssen i databasen i går.

- Jeg var inne på siden og så at jeg var meldt savnet, men det er ingen skader på byen jeg befinner meg i, og jeg har fått informert familie og venner om at jeg har det bra, sier Hans Christoffer Gaardløs Hansen til Dagbladet.

Utenriksdepartementet prøver fortsatt å komme i kontakt med «i underkant av fem» nordmenn de tror befinner seg i de rammede områdene. Samtlige av disse skal bo i høytliggende områder.

«I underkant av fem» - Det er flere grunner til at vi ikke kan oppgi et nøyaktig antall. For det første kan det være flere nordmenn i området som vi ikke kjenner til. På den annen side er det ikke sikkert at alle vi forsøker å komme i kontakt med, faktisk var i området, sier forklarer pressevakt Frode Andersen i UD til NTB.

Andersen sier til Dagbladet at den norske ambassaden i Tokyo får god hjelp av japanske myndigheter i letingen etter savnede nordmenn.

FORTSATT SAVNET: Sønnen til Bjarne Håkon Hanssen, Jonas Hanssen er fortsatt savnet etter jordskjelvet i Japan. Foto: Martin Hågensen
FORTSATT SAVNET: Sønnen til Bjarne Håkon Hanssen, Jonas Hanssen er fortsatt savnet etter jordskjelvet i Japan. Foto: Martin Hågensen Vis mer

- Vi samarbeider nå nært med japanske myndigheter for å få oversikt over nordmenn i de rammede områdene. Japanske myndigheter håndterer situasjonen svært profesjonelt, sier Andersen.

Utenriksdepartementet har opprettet en krisestab og en krisetelefon hvor publikum kan henvende seg.

STORE ØDELEGGELSER: Jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien som rammet Japan fredag har ført til store ødeleggelser. Her fra Sendai. Foto: AP Photo/Itsuo Inouye
STORE ØDELEGGELSER: Jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien som rammet Japan fredag har ført til store ødeleggelser. Her fra Sendai. Foto: AP Photo/Itsuo Inouye Vis mer