Sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

Meksikanske sikkerhetsstyrker pågrep torsdag en av sønnene til narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzmán, men ble overmannet og tvunget til å løslate ham.

RØYK: Svart røyk fra brennende biler hang torsdag over Culiacán, hovedstaden i den meksikanske delstaten Sinaloa, der tungt bevæpnede bandemedlemmer hindret at en av sønnene til narkokongen Joaquín «El Chapo» Guzmán ble pågrepet. Foto: AP / NTB scanpix
RØYK: Svart røyk fra brennende biler hang torsdag over Culiacán, hovedstaden i den meksikanske delstaten Sinaloa, der tungt bevæpnede bandemedlemmer hindret at en av sønnene til narkokongen Joaquín «El Chapo» Guzmán ble pågrepet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Meksikanske sikkerhetsstyrker pågrep torsdag en av sønnene til narkokongen Joaquin El Chapo Guzmàn, men ble overmannet og tvunget til å løslate han.

Det ble åpnet ild mot rundt 30 medlemmer av landets nasjonalgarde da de var ute på patrulje i delstaten Sinaloa i Mexico, melder The Guardian.

Trakk seg tilbake

Maskerte skyttere satte opp brennende barrikader mot landets nasjonalgarde, men huset de var inne i ble til slutt stormet.

Etter å ha tatt seg inn huset, pågrep de Ovidio Guzmán López (28) som er anklaget for narkotikasmugling i USA.

Patruljen ble midlertidig raskt overmannet av kartellets skyttere, og styrkene måtte til slutt trekke seg tilbake for å berge liv og legge en demper på opptøyene som hadde brutt ut i løpet av skyteepisoden.

- Vi tok en avgjørelse om å trekke oss tilbake fra huset uten Guzman for å forsøke å unngå mer vold i området og bevare liv, sier Mexicos sikkerhetsminister Alfonso Durazo, ifølge The Guardian.

«Panisk situasjon»

Videoer delt i sosiale medier viser krigsliknende tilstander der maskerte og tungt bevæpnede menn kjører rundt og skyter, biler som brenner og sivile som flykter i panikk.

I løpet av konfrontasjonen med landets nasjonalgarde dukket det nemlig opp medlemmer av en annen organisert kriminell gruppe, og sluttet seg til skytinga.

Samtidig blusset voldelige angrep opp i andre deler av byen og skapte en «panisk situasjon», ifølge Durazo.

Lokale medier melder om at en av hovedveiene som går ut av byen har blitt blokkert av en barrikade med brennende biler mens andre er sperret av militæret.

Fortsatt på frifot

Det er uklart om Ovidio Guzmán ble pågrepet eller løslatt på stedet, men advokaten for familien, José Luis González Meza, opplyser at han fortsatt er på frifot.

- Ovidio er i live og fri, sier Meza.

Ovidio Guzmán er tiltalt for i USA for smugling av kokain, amfetamin og marihuana, men er ikke narkokongens best kjente sønn.

Det såkalte Sinaloa-kartellet blir i dag drevet av to andre sønner av «El Chapo», Iván Archivaldo Guzmán og Jesús Alfredo Guzmán, samt Ismael «El Mayo» Zambada.

«El Chapo» selv ble utlevert til USA i 2017 og soner en livstidsdom der.

Sikkerhetssekretæren i Sonaloa, Cristóbal Castañeda, uttaler overfor en lokal nyhetskanal at mellom 20 og 30 innsatte i fengsler i området også skal ha klart å rømme midt oppi alt kaoset, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer