<strong>I FENGSEL:</strong> El Chapo. &nbsp;Foto: AP Photo/Marco Ugarte/NTB scanpix
I FENGSEL: El Chapo.  Foto: AP Photo/Marco Ugarte/NTB scanpix Vis mer

Sønnen til verdens mektigste narkobaron kidnappet av væpnede menn

Tatt på restaurant i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sønnen til den fengslede, mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er blant dem som ble bortført av en væpnet bande på en strandrestaurant i Puerto Vallarta ved Stillehavskysten, opplyser lokale myndigheter.

Det var først spekulert og Guzmans sønn Ivan, som sies å drive kartellet etter at faren i januar ble fengslet, var blant de kidnappene. Natt til onsdag bekrefter imidlertid meksikanske påtalemyndigheter at det er sønnen Alfredo som ble kidnappen.

Omstendighetene rundt bortføringen er fortsatt uklare, men myndighetene sier at ti-tolv væpnede menn dukket opp på den fasjonable restauranten og tok med seg seks menn. De seks skal være medlemmer av det beryktede Sinaloa-kartellet. Det var flere kvinner i selskapet, men de ble ikke tatt med.

Senere ble tallet rettet til sju væpnede gjerningsmenn og seks bortførte.

Oppholdt seg i underjordisk tunnel

Kidnapperne kom i to store SUV-er litt over midnatt. Fem luksusbiler sto igjen etter bortføringen, flere av dem med falske skilt. Myndighetene sier at etterforskningen er komplisert.

Statsadvokaten i delstaten Jalisco sier at kidnappingen ble utført av en kriminell gjeng som opererer i området. Han ville ikke navngi noen, men den største grupperingen er Jalisco New Generation-kartellet.

Her bryter narkobaronen seg ut fra fengsel

Dette kartellet har raskt utvikle seg til å bli en utfordrer til Guzmans Sinaloa-kartell om å bli den mektigste av Mexicos narkogjenger. Lokale eksperter sier at det kan være andre grunner til bortføringen av El Chapos sønn. Han skal ha opptrådt svært provoserende overfor farens tidligere samarbeidspartnere.

(NTB / Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer