Sønnen tilstår, faren taus

Uavklart om Ernst Baasland fortsetter som biskop.

STAVANGER 20080911: Biskop Ernst Baasland utenfor Stavanger tinghus, etter at han hadde slått seg selv konkurs i Stavanger tingrett.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
STAVANGER 20080911: Biskop Ernst Baasland utenfor Stavanger tinghus, etter at han hadde slått seg selv konkurs i Stavanger tingrett. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ett døgn etter at Gulating lagmannsrett forkastet Ernst Baaslands anke i konkurssaken, er det fortsatt uavklart om Baasland vil eller kan fortsette i sin stilling som biskop i Stavanger bispedømme.

Verken advokat Atle Helljesen eller biskopen selv var tilgjengelige onsdag for å svare på spørsmålet om lagmannsrettens kjennelse vil bli anket.

Kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Kultur- og kirkedepartementet (KKD) sier til NTB at departementet ikke har noen kommentar til Baasland-saken nå.

Biskopens sønn Bjarte Baasland erkjente onsdag skyld for grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner og tar en tilståelsesdom, opplyser hans advokat Hege Birkeland Ersdal.

I en pressemelding fra Bjarte Baasland selv går det fram at han også helt frikjenner faren i forbindelse med låneopptakene.

- Tann for tunge

Preses i bispekollegiet, biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark bispedømme, sier til NTB at denne saken vil være samtaleemne når arbeidsutvalget i bispekollegiet møtes 9. og 10. desember.

Men Skjevesland vil ikke uttale seg i spørsmålet om Baasland kan eller bør fortsette i sin stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer