Sønnen tok sitt eget liv etter mobilmobbing

En 19 år gammel gutt fra Østlandet begikk selvmord kort tid etter at han hadde mottatt en tekstmelding der det ble gjort klart at han skulle dø i løpet av året. Guttens far mener at tekstmeldingen var en medvirkende årsak til at sønnen tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gutten, som var aktiv og levde et normalt liv, hadde i en lengre periode vært nedbrutt. Kort tid før han begikk selvmord, mottok han en tekstmelding med teksten: «I år skal du dø. Vi vet hvor du bor.»

- Vår sønn fortalte oss at han hadde mottatt denne meldingen. Han var opprørt og deprimert. Vi tok dette så alvorlig at vi valgte å politianmelde forholdet, sier faren til Dagbladet.

Han ønsker å fortelle sin historie for å advare mobberne og andre ungdommer som sender trusler og grove tekstmeldinger. Av hensyn til de involverte i saken ønsker han ikke å stå fram med navn.

- Jeg kan ikke få igjen min sønn, men jeg kan være med og bevisstgjøre andre på hvilke følger en tilsynelatende uskyldig handling kan få. Ungdom tenker ikke der og da på hva de gjør mot et annet menneske, sier faren.

Stor belastning

Faren har etter at sønnen tok sitt eget liv engasjert seg i arbeidet for å forebygge selvmord. Han tror at tekstmeldingen var en av flere faktorer som gjorde at sønnen så livssituasjonen sin som så vanskelig at han ikke ønsket å leve lenger.

- Jeg vet at han så på dette som en stor belastning. Denne typen mobbing er spesiell, ettersom mobberen ikke kan se reaksjonen hos den han mobber, samtidig er det veldig direkte kommunikasjon, sier guttens far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.