Sønnen tryglet: - Han må fordømme dritten

Komiteen som etterforsker hva som egentlig skjedde da Trump-tilhengere stormet Kongressen 6. januar er i full gang. Nå avsløres de desperate meldingene sendt Trumps stabssjef Mark Meadows.

STORMING: Medlemmene av Representantenes hus stemte over om de vil føre straffesak mot Mark Meadows knyttet til stormingen av kongressen 6. januar 2021. Video: AP / Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette har gått for langt og er ute av kontroll. Han må fordømme denne dritten med en gang.

Det skrev Donald Trumps egen sønn, Donald Trump Jr., i en SMS til farens stabssjef Mark Meadows mens demonstranter tok seg inn i kongressbygget.

Meldingene ble offentliggjort mandag. Komiteen har også uttalt at de trolig kommer til å ta ut tiltale mot Meadows for forakt mot Kongressen, ettersom han nekter å vitne i saken.

- Uansett hva slags arv han trodde han etterlot seg, er dette arven hans nå. Hans tidligere kolleger peker ham ut for en straffesak fordi han ikke ville svare på hva han vet om et brutalt angrep på vårt demokrati, sier Bennie Thompson, demokraten som leder granskningen.

PRESSET: Trumps stabssjef Mark Meadows ble forsøkt presset til å overtale Trump til å gjøre mer for å stoppe angrepet på Kongressen 6. januar. Foto: Al Drago / Reuters / NTB
PRESSET: Trumps stabssjef Mark Meadows ble forsøkt presset til å overtale Trump til å gjøre mer for å stoppe angrepet på Kongressen 6. januar. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Vis mer

- Ødelegger arven

Meldingene til Meadows viser at både politikere og en rekke andre forsøkte å få ham til å presse Trump til å ta tydeligere avstand fra angrepet på kongressbygget.

- Hei Mark, presidenten må fortelle folk på Capitol-høyden at de må dra hjem … Dette skader oss alle … Han ødelegger arven sin, skrev Fox-programleder Laura Ingraham.

Også Ingrahams kollega Brian Kilmeade fryktet for Trump-arven.

- Vær så snill å få ham på TV. Det ødelegger alt dere har oppnådd, skrev Fox News-verten Brian Kilmeade.

- Jeg presser på for å få det til. Jeg er enig, svarte Meadows.

- Ikke forsett

Politico skriver at Mark Meadows ikke ønsker å kommentere at det trolig vil bli reist straffesak mot ham, men han var mandag kveld gjest hos Sean Hannity på Fox News.

- På dette punktet, Sean, så er alt i hendene på statsadvokaten, sa Meadows.

Han sier at han ikke gjorde.

- Det jeg kan si er at når du ser på det kriminelle aspektet ved dette, altså forsettet, så kan jeg si at det aldri har vært noe forsett fra min side, sa han.

- Fryktelig dag

Dagen derpå sier en ikke-navngitt folkevalgt at 6. januar var en «fryktelig dag».

- I går var en fryktelig dag. Vi prøvde alt vi kunne med våre innsigelser mot resultatene i de seks delstatene, skrev politikeren i en melding til Meadows.

- Jeg er lei meg for at ingenting virket, skriver politikeren videre.

Trump og flere andre republikanere kom med innsigelser på valgresultatene i en rekke delstater. De mener at Biden jukset.

Det er ikke kommet fram noen beviser for at Biden jukset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer