KLARER IKKE Å PRATE: Eldstesønnen på seks år har posttraumatisk stress, og har ikke pratet siden den afghanske familien flyktet med båt fra Tyrkia til Hellas i 2015. Men han tegner mye for å uttrykke seg. Etter at familien ble hentet ut fra kirkeasyl av politiet, tegner gutten oftest politifolk med håndjern og politibiler. Gutten tør ikke gå på do eller gjøre noe på egen hånd. Han er alltid tett ved foreldrene sine.
KLARER IKKE Å PRATE: Eldstesønnen på seks år har posttraumatisk stress, og har ikke pratet siden den afghanske familien flyktet med båt fra Tyrkia til Hellas i 2015. Men han tegner mye for å uttrykke seg. Etter at familien ble hentet ut fra kirkeasyl av politiet, tegner gutten oftest politifolk med håndjern og politibiler. Gutten tør ikke gå på do eller gjøre noe på egen hånd. Han er alltid tett ved foreldrene sine.Vis mer

- Sønnen vår frykter hele tida at politiet kommer med håndjern

I Hønefoss kirke bor en familie på fem og er livredde for å bli tvangssendt til Afghanistan. Eldstesønnen på seks år stresser mest, og har ikke snakket på snart tre år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I november 2015, midt under flyktningkrisa i Europa, kom en familie på fire til Norge, etter en strabasiøs tur fra Afghanistan, over Middelhavet til Norge. Båtturen fra Tyrkia til Hellas var verst, der folk hylte og skreik og trodde de skulle dø.

- Eldstesønnen vår ble så redd og fikk posttraumatisk stress under båtturen. Han har ikke pratet siden da, og trenger hjelp, sier familiefaren.

Fakta kirkeasyl-saken I oktober 2015 kom den afghanske familien til Norge for å søke om asyl.Familien består av mor, far og tre barn under seks år.Paret flyktet fra hjemlandet fordi kvinnen skulle giftes bort til en eldre mann, mens de to ville være sammen.Familien bodde først ett år i Sauda, før de havnet på mottak på Stord. Her konverterte familien til kristendommen, ifølge dem sjøl og menigheten.UNE tror ikke at familien har konvertert, og ønsker å sende familien til Afghanistan.I februar i år ble familie ble hentet ut av kirkeasyl av politiet, for deportasjon. Da hadde familien bodd rundt tre måneder i forsamlingshuset Betania i Fitjar.Familien bor nå i Hønefoss kirke.

I dag bor familien i Hønefoss kirke, og har kirkeasyl. Det er hardt å aldri kunne gå utendørs, men de siste åra i Norge har vært verre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn