Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Sønnen vår frykter hele tida at politiet kommer med håndjern

I Hønefoss kirke bor en familie på fem og er livredde for å bli tvangssendt til Afghanistan. Eldstesønnen på seks år stresser mest, og har ikke snakket på snart tre år.

KLARER IKKE Å PRATE: Eldstesønnen på seks år har posttraumatisk stress, og har ikke pratet siden den afghanske familien flyktet med båt fra Tyrkia til Hellas i 2015. Men han tegner mye for å uttrykke seg. Etter at familien ble hentet ut fra kirkeasyl av politiet, tegner gutten oftest politifolk med håndjern og politibiler. Gutten tør ikke gå på do eller gjøre noe på egen hånd. Han er alltid tett ved foreldrene sine.
KLARER IKKE Å PRATE: Eldstesønnen på seks år har posttraumatisk stress, og har ikke pratet siden den afghanske familien flyktet med båt fra Tyrkia til Hellas i 2015. Men han tegner mye for å uttrykke seg. Etter at familien ble hentet ut fra kirkeasyl av politiet, tegner gutten oftest politifolk med håndjern og politibiler. Gutten tør ikke gå på do eller gjøre noe på egen hånd. Han er alltid tett ved foreldrene sine. Vis mer

I november 2015, midt under flyktningkrisa i Europa, kom en familie på fire til Norge, etter en strabasiøs tur fra Afghanistan, over Middelhavet til Norge. Båtturen fra Tyrkia til Hellas var verst, der folk hylte og skreik og trodde de skulle dø.

- Eldstesønnen vår ble så redd og fikk posttraumatisk stress under båtturen. Han har ikke pratet siden da, og trenger hjelp, sier familiefaren.

I dag bor familien i Hønefoss kirke, og har kirkeasyl. Det er hardt å aldri kunne gå utendørs, men de siste åra i Norge har vært verre.

Ville ta livet sitt

Det hele toppet seg i mars i fjor, da familien skulle tvangssendes til Afghanistan. Politiet troppet opp på asylmottaket på Stord. Familiefaren ble desperat og forsøkte å ta livet sitt. Han overlevde, og ble sendt til Trandum etter sykehusoppholdet. Da gikk resten av familien i kirkeasyl på Fitjar.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?