TIL SYKEHUS: En av de 37 pasientene ankommer et sykehus i Phuket etter gassuhellet. Ti av de innlagte er nordmenn. Foto: ATCHAA KHAMLO / PHUKET GAZETTE
TIL SYKEHUS: En av de 37 pasientene ankommer et sykehus i Phuket etter gassuhellet. Ti av de innlagte er nordmenn. Foto: ATCHAA KHAMLO / PHUKET GAZETTEVis mer

- Sønnen vår på 17 måneder sto nærmest da det smalt

Dramatisk ferieavslutning for Oslo-familien Hadian-Gundersen da hotellet ble teppelagt av klorgass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi oppholdt oss ved bassenget rundt frokosttid, og yngstesønnen vår sto rett ved siden av en thailandsk mann som holdt på med en beholder. Plutselig kom et voldsomt smell, forteller Sanaz Hadian-Gundersen (29) til Dagbladet.

Den 29-årige Oslo-kvinnen er på Thailands-ferie sammen med ektemannen på 39 og sine to sønner på 17 måneder og 3 år. Hele familien ble sendt på sykehus da hotellområdet på Phuket Orchid Resort & Spa i dag tidlig ble teppelagt av klorgass.

Kastet voldsomt opp - Mannen min løp bort og tok med seg yngstesønnen, mens jeg grep eldstemann. Sammen søkte vi tilflukt i resepsjonen, men hele hotellet var dekket av røyk. Det var veldig dramatisk, sier Hadian-Gundersen.

Virkningene av klorgassen viste seg fort; yngstesønnen kastet voldsomt opp, og ektemannen fikk hodepine og pustebesvær.

- Sammen med et annet par var vi de første som ble kjørt bort i ambulanse, forteller 29-åringen.

- Glade for å dra Oslo-familien ble først sendt til et mindre sykehus, før de ble fraktet videre til Bangkok Phuket Hospital. Der ble de liggende i i fem timers tid, til de ble skrevet ut i 17.30-tida lokal tid.

- Vi var de siste som ble skrevet ut, forteller småbarnsmoren, og legger til at de fikk god behandling av det thailandske helsepersonellet.

Som planlagt reiser familien hjem til Oslo i natt.

- Vi har ikke fått noe negativt inntrykk av Thailand som reisemål - men vi er glade for å dra hjem nå, sier Sanaz Hadian-Gundersen.

Blandet feil Til sammen 37 personer, så vel hotellgjester som -personell, ble sendt til sykehus etter uhellet. Blant de innlagte er ti nordmenn og en høygravid kvinne. Ingen ble alvorlig skadd, og alle er nå skrevet ut, ifølge Phuket News.

Ifølge Phuket-politiet skyldes hendelsen at en ansatt ved hotellet laget feil klorblanding i tanken som inneholder rensevæske for hotellbassenget, skriver Phuket Gazette.

- Den ansatte så at klornivået var lavt, og ville fylle på mer. Men siden det var tomt for klor i flytende form, helte han isteden klorpulver direkte i tanken. Det forårsaket en kjemisk reaksjon, opplyser Paisarn Choomphol, personalansvarlig ved hotellet, til avisa.

Hotell-ledelsen opplyser at ingen av gjestene har sjekket ut som følge av uhellet, og at alle de innlagte vil få sykehuskostnadene dekket.

Over 100 nordmenn Phuket Orchid Resort & Spa er svært populær blant norske Thailand-turister. Reisebyrået Ving har alene 106 gjester på hotellet, opplyser selskapets pressekontakt Sophie Frisholm til Dagbladet.

Utenriksdepartementets pressevakt Kjetil Elsebutangen opplyser at den norske konsulen i Phuket følger opp nordmennene som var innblandet i hendelsen.

POPULÆRT: Phuket Orchid Resort & Spa er populært blant nordmenn. Reisebyrået Ving har alene 106 norske gjester der. Foto: PHUKET ORCHID RESORT & SPA
POPULÆRT: Phuket Orchid Resort & Spa er populært blant nordmenn. Reisebyrået Ving har alene 106 norske gjester der. Foto: PHUKET ORCHID RESORT & SPA Vis mer