Sønnene får krisehjelp

To gutter på 10 og 12 år fikk i går den verst tenkelige beskjeden: Deres far er siktet for drapet på deres mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart alle kommer i en sjokkfase når en slik situasjon oppstår. Et kriseteam bestående av psykiatere og representanter fra pp-tjenesten i bydelen har vært sammen med barna og foreldrene til avdøde i hele dag, sa prest Kolbjørn Gunnarson i Søreide menighet til Dagbladet i går kveld.

Vinterferie


De to guttene på 10 og 12 år har denne uka vinterferie fra skolen, og var sammen med sin mormor og morfar da de fatale skuddene falt i parkeringshuset ved 9-tida i går morges. Få timer etterpå mottok de den grusomme beskjeden om at deres mor var skutt og drept.

- Da vi i kriseteamet kom hjem til familien, visste vi svært lite om hva som hadde skjedd. Utover dagen har vi ikke kunnet gjøre annet enn å være til stede. I en slik sjokkartet situasjon er det først og fremst viktig at fagfolk er tilgjengelige når familien føler at de trenger dem, sier Gunnarson.

Passet barna


I timene fram til faren ble pågrepet i Aurland ved 16-tida, opprettet derfor politiet et ekstra vakthold i forhold til barna. - Barna ble passet på av politiet inntil pågripelsen. Siden har det vært opp til familien, opplyser politioverbetjent Tove Lian Mathisen i Hordaland politidistrikt.

Barna var hos sin mormor og morfar etter at kriseteamet forlot familien i går ettermiddag. I går kveld hadde teamet likevel løpende kontakt med dem på telefon.

Døgnet rundt


Prest Kolbjørn Gunnarson har stående avtale med dem om at de kan ta kontakt med ham hvilken som helst tid på døgnet.- Slik som de har det nå, er det viktig at vi er til stede. Hva som vil skje videre fra vår side i dagene framover, er derimot for tidlig å si, sier Gunnarson.

DRAPSSTEDET: Her ble den 37 år gamle kvinnen skutt og drept av eksmannen i går. Få timer senere mottok de to sønnene på 10 og 12 år den grusomme beskjeden. De hadde vinterferie, og var hos mormor og morfar da drapet skjedde.