Sønnene varsler erstatningskrav

Per Pausts sønner vil kreve erstatning av Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød etter at de ble tiltalt for attentatforsøket mot ekteparet Orderud Paust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten tok i går ut tiltale mot alle de fire siktede i Orderud-saken. I tillegg til overlagt drap blir Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland tiltalt for attentatforsøket mot Anne Orderud Paust og Per Paust juli 1998. De to er tiltalt for å ha plassert en bombe under bilen til ekteparet, og Per Pausts sønner krever erstatning for den frykten faren ble utsatt for i den siste delen av sitt liv. Advokat John Christian Elden representerer sønnene men han vil ikke tallfeste noe krav. Elden viser til den frykten som Anne og Per Paust måtte leve med etter de to attentatene, skriver Aftenposten.

- Frykten var så stor at de måtte flykte fra landet. Det er på det rene at nomadetilværelsen som Anne og Per Paust i flere måneder måtte leve under har påført dem et økonomisk tap. Jeg vil også se på spørsmålet om adgang til å kreve oppreisningserstatning, sier Elden.

Elden mener at Per og Veronica Orderud bør tiltales for attentatet og vil påkjære Riksadvokatens tiltalebeslutning i attentatsaken.