Sønnens skade gir mor og far millionerstatning

Viktig prinsippdom.

GLAD: Assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN er særs fornøyd med at Borgarting lagmannsrett gir millionerstatning til mor og far for pengene de har tapt på å pleie sin skadde sønn. Foto: Jacques Hvistendahl
GLAD: Assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN er særs fornøyd med at Borgarting lagmannsrett gir millionerstatning til mor og far for pengene de har tapt på å pleie sin skadde sønn. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fersk prinsippdom slår fast at familien skal ha 2,5 millioner kroner mer i erstatning enn de nær sju millionene deres multihandikappede sønn (10) fikk etter feilbehandling under fødselen.

- Dette er en viktig prinsippdom som vi har ventet på, sier assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN.

Den nå ti år gamle gutten ble født 5. januar 2004. Det ble ikke gitt forsvarlig helsehjelp under fødselen, og gutten fikk alvorlige hjerneskader som følge av oksygenmangel. I dag er han 100 prosent medisinsk ufør og er pleietrengende 24 timer i døgnet.

12. mai 2005 vedtok derfor Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at han har krav på erstatning, og etter behandling i NPE og i Pasientskadenemnda (PSN) ble det vedtatt at gutten skulle ha nær sju millioner kroner i erstatning.

Millionerstatning Begge foreldrene har sluttet i sine jobber for å ta vare på sønnen, og de mottar begge pleiepenger fra staten.

Nå har Borgarting lagmannsrett bestemt at det skal gis erstatning også for mor og fars påførte og framtidige inntektstap, noe som medfører at familien samlet sett får ytterligere rundt 2,5 millioner kroner i erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer