Sophie (12) funnet i natt

Etter å ha vært sporløst forsvunnet i over tre døgn, ble Sophie Hvitstein (12) fra Tønsberg i natt funnet i god behold sammen med to chattevenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Tidligere på kvelden i går ble to venner på 17 og 19 år siktet for å skjule opplysninger om forsvinningen til Sophie Hvitstein (12).

De to ble identifisert ut fra en videotape på Oslo S, da de var sammen med den tolv år gamle jenta klokka 20.30 fredag kveld.

Like før klokka 01 i natt, ble jenta funnet av politiet sammen med de to guttene i et hus i Hamar-området. Og i natt ble foreldrene og jenta gjenforent etter tre døgn i uvisse.

Anmeldelse

- Familien er på vei for å hente jenta, og det er ikke tvil om at det er Sophie som er funnet. De føler en enorm lettelse, særlig siden det tilsynelatende ikke har skjedd noe med jenta, forteller familiens talsmann, Birger Steen, til Dagbladet i natt.

Det var i natt for tidlig for politiet å si noe om hva som har skjedd, og hva som kommer til å skje videre med de to guttene. Den ene benektet i et avhør tidligere på kvelden at han overhodet kjente til jenta, og politiet mistenkte chattevennene for å holde tilbake opplysninger.

Men jentas far vurderer nå å forfølge saken.

- Jeg antar at de vil anmelde guttene. Så langt jeg vet ønsker faren at dette skal få et rettslig etterspill, men det aller viktigste nå er å få jentungen hjem igjen, sier Steen.

Han forteller at det verste for familien har vært all ventingen.

- Man blir jo redd når en jentunge på tolv år bare skal ut å handle i tynne klær, og så er hun plutselig vekk. De har ikke visst hva de skulle gjøre og har ikke kunnet gjøre noe. Ventetiden har vært forferdelig for dem, men nå er det endelig blitt en løsning på det, sier Steen.

Ikke kriminelt

- Bakgrunnen for siktelsen mot 17- og 19-åringen, er at vi mener det er skjellig grunn til å mistenke dem for å holde tilbake opplysninger om hvor en umyndig person befinner seg, sa politiadvokat Ole-Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt før jenta ble funnet.

Dette rammes av straffelovens paragraf 216. Sakrisvold understreker at guttene ikke er siktet for å ha gjort noe kriminelt overfor den tolv år gamle jenta, men for å holde opplysninger tilbake.

- Den unge jenta har vært borte fra hjemmet siden fredag kveld. Det er en sak vi ser alvorlig på, sa Sakrisvold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer