Sophie (12) sporløst borte

Politiet frykter at noe kriminelt kan ha tilstøtt Sophie Hvitstein (12) fra Tønsberg. Hun forsvant sporløst fra hjemmet sitt fredag kveld. Hun skulle bare på Rimi å handle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Meld deg, om du kan, bønnfaller de fortvilte foreldrene.

Politiet vet ikke om de etterforsker en kriminalgåte eller en forsvinning.

- Vi etterforsker saken bredt. Jenta kan ha chattet med ungdommer eller andre på nettet og avtalt et møte. Vi står uten konkrete spor i saken, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt.

En kort handletur

Sophie var hos moren sin fredag kveld. Ved 18.30-tida skulle hun bare en rask tur i butikken for å handle noen varer de manglet til matlaging. Det forteller familiens kontaktperson overfor pressen, Birger Steen.

- Foreldrene ønsker å bli skjermet foreløpig. Men de ber innstendig datteren om å melde seg, dersom hun har blitt borte frivillig, sier han.

Det er uklart om hun var innom butikken.

Hun chattet mye

I løpet av helga har politiet avhørt en rekke personer i bekjentskapskretsen til Sophie Hvitstein.

- Ingen av hennes venner har brakt oss nærmere en løsning, sier Aronsen.

Politiet etterforsker også forsvinningen ut fra at den tolv år gamle jenta var en ivrig chatter på nettet. Etter det Dagbladet forstår frykter familien at datteren kan ha reist for å møte noen hun har truffet på nettet.

Politiet hadde et «hett» nettspor, men det er nå sjekket ut av saken. Politiet driver nå omfattende etterretning i Tønsberg i jakten på jenta.

Alt blir sjekket

Politiet holder alle mulighetene åpne i etterforskningen.

- Utgangspunktet er at jenta har dradd frivillig fra hjemmet. Hva som så har skjedd, er et ubesvart spørsmål, sier operasjonsleder Aronsen.

Etterforskerne ser for seg tre muligheter:Tolvåringen er frivillig borte.Hun holdes tilbake mot sin vilje.Hun er blitt utsatt for en annen kriminell handling eller ulykke.

Fortvilet familie

Familien slo alarm da datteren ikke var kommet hjem ved midnatt fredag. I går bestemte foreldrene i samarbeid med politiet å etterlyse datteren med navn og bilde. Håpet er at det skal føre til en rask oppklaring, eller at datteren eventuelt skjønner alvoret og melder fra dersom hun holder seg borte med vilje.

Sophie er fyldig, 163 cm høy. Hun hadde på seg en rød collegegenser da hun forsvant.

- Hun var tynnkledd og skulle bare en liten tur i butikken. Så ble hun borte. Situasjonen er helt fortvilet, sier Birger Steen.

Sophie er elev ved Byskogen skole, og forsvinningen blir tatt opp med elevene i dag, bekrefter rektor Anne M. Lindseth.

BOLIGSTRØKET: Området Sophie Hvitstein og familien bor i ligger sentralt i Tønsberg. Herfra er det kort vei til butikken 12-åringen skulle på for å handle noen varer til matlaging. Men hun kom ikke tilbake.
FULL ETTERFORSKNING. - Vi holder alle mulighetene åpne og etterforsker saken bredt, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen.
FORSVUNNET: Tolv år gamle Sophie Hvitstein har vært sporløst forsvunnet i snart tre døgn.
SKULLE HANDLE: Den tolv år gamle jenta skulle bare en snartur på butikken da hun forsvant.