- Sophie (12) trøtt, sliten og hjemme hos mor og far

Foreldrene sier Sophie reiste frivillig for å møte chattevennen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Funnet i natt
 • Sophie sporløst borte

  Grytidlig i dag ble 12-årige Sophie Hvitstein som forsvant fra familien sin på fredag gjenforent med familien i Tønsberg. Jenta var trøtt og sliten, men uskadd. I dag har hun sittet i avhør på politihuset i Tønsberg og politiet har krevd at hun undersøkes av lege for å finne ut om noe straffbart har skjedd. Så langt har det ikke kommet indikasjoner på seksuelle overgrep.

  - Veldig sliten


  - Jenta var pjuskete, veldig trøtt og sulten. Foreldrene er selvfølgelig svært lettet, sier familiens talsmann Birger Steen til Dagbladet.no. Han har snakket med Sophies far, som er helt utkjørt, men også svært glad.

  Politiet sier Sophie forsvant helt frivillig. Det bekrefter Steen:

  - Hun forsvant frivillig, det mener foreldrene også. Hun har chattet på internett med 17-åringen. Hun ville møte ham.

  Den ene av guttene Sophie har vært sammen med, 19-åringen, er en kjenning av politiet med blant annet vinningsforbrytelser på rullebladet.

  - Litt av hvert kunne ha skjedd, vi får vite mer om dette når dagens avhør og undersøkelser er over. Det er et tankekors at ny teknologi skal føre til slike muligheter til å lure småunger på det groveste, avslutter Steen.

  Faren til Sophie er helt utslitt i dag.

  - Jeg har ikke sovet på 30 timer, sier Kjell Eriksen, Sophies far, til Dagbladet.no. Han vil ikke kommentere saken ytterligere nå. Han heiv seg i bilen sammen med Sophies mor straks den gledelige beskjeden kom i natt. De to kjørte fra Tønsberg til Hamar for å hente jenta, og kom hjem igjen med henne i dag tidlig.

  Ingen lidelse


  12-åringen ble funnet av politiet på Hamar i natt. Hun reiste selv fra hjembyen fredag kveld da hun sa til moren at hun bare skulle i butikken. På Oslo S ble hun filmet sammen med to gutter på 17 og 19 år fra Hamar-traktene. De ble gjenkjent av politiet, og dermed ble Sophie funnet på den enes bopel av politiet i Hamar i går kveld.

  Politiet vil ikke ut med detaljene fra avhøret, men bekrefter at Sophie har det bra.

  - Vi har snakket med 12-åringen. Mitt første inntrykk er at hun har reist frivillig og at hun ikke har lidd noen overlast, sier politiadvokat Ole-Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

  Guttene til avhør


  De to guttene fra Hamar-området sitter nå hos politiet på Hamar. De skal avhøres i dag, politiet venter på at dokumentene fra avhøret med Sophie kommer. Bopelen til en av guttene skal også ransakes.

  De to er nå siktet for å ha undratt en mindreårig fra sine foreldres omsorg. Politiet vil foreløpig ikke si noe om guttenes motiv. Siktelsen mot de to er opprettholdt.

  - Vi venter nå bare på dokumenter fra Tønsberg, så skal vi forsøke å foreta avhør av dem i dag, opplyser politiførstebetjent Arild Olsen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

FORSVANT FRIVILLIG:</B> Sophie ville møte chattevennen sin. Hun tok toget alene fra Tønsberg til Oslo S på fredag.
LETTET:</B> Familiens talsmann Birger Steen forteller at Sophie har det bra. Han tror det var opprørstrang som sto bak forsvinningen.