Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sophie (20) ble drept fordi hun var gother

15-åring tiltalt for hatdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sophie Lancaster (20) og kjæresten Robert Maltby (21) ble brutalt slått, sparket og trampet på av en ungdomsgjeng i Lancashire i England i fjor. Sophie døde, Robert ble alvorlig skadd.

Rettsmedisinerens rapport slår fast at hun ble sparket og trampet til døde. Det var fortsatt avtrykk etter skosålene på hodet hennes.

Grunn: Det unge paret var såkalte gothere og kledde seg annerledes enn guttene i gjengen.

Det mener iallfall Michael Sherrock, aktor i saken mot en 15-åring som er tiltalt for drapet på Sophie, skriver Times Online.

- Angrepet var totalt uprovosert. Det synes som om Mr. Maltby og miss Lancaster ble pekt ut, ikke for noe de hadde sagt eller gjort, men fordi de kledde seg annerledes enn tiltalte og hans venner, sa Sherrock til juryen i dag.

Advokaten fortalte at 15-åringen var del av en gjeng på fem som «oppførte seg som en flokk ville dyr».

Bommet røyk

Hendelsen fant sted ved midnatt fredag 10. august i fjor, i byen Bacup. Sophie og Robert var på vei hjem fra en venn da de kom i snakk med tenåringsgjengen.

- OFFER FOR BLIND VOLD: Politiet mener Sophie Lancaster (20) og kjæresten Robert Maltby (21) ble angrepet av en guttegjeng fordi de var gothere og således skilte seg fra dem i klesveien. Foto: POLITIET I LANCASHIRE/PA/SCANPIX
- OFFER FOR BLIND VOLD: Politiet mener Sophie Lancaster (20) og kjæresten Robert Maltby (21) ble angrepet av en guttegjeng fordi de var gothere og således skilte seg fra dem i klesveien. Foto: POLITIET I LANCASHIRE/PA/SCANPIX Vis mer

I starten var samtalen godlynt, og Sophie bommet bort sigaretter, men stemningen endret seg brått da gruppa kom inn i en mørk park.

Fem av guttene i gjengen angrep plutselig Robert. Den drapstiltalte 15-åringen startet volden med et flygespark mot kunststudentens hode, forteller vitner.

Juryen fikk høre at guttegjengen oppmuntret hverandre og lo, og slo, trampet og hoppet på Roberts hode helt til han mistet bevisstheten.

Vitner har fortalt at Sophie prøvde å dra kjæresten unna. Men da vendte 15-åringen og en jevnaldrende kamerat angrepet mot henne, mens hun satt på kne med Roberts hode i fanget.

Den andre gutten var først ute og sparket henne i hodet. Den drapstiltalte 15-åringen sluttet seg raskt til kameraten med sparking og tramping.

Store skader

Ambulansepersonell fant det unge paret liggende bevisstløse side om side, dekket av blod. De kunne ikke engang fastslå Sophies kjønn på grunn av ansiktsskadene.

De to ble fraktet til sykehus, men 20 år gamle Sophie fikk aldri tilbake bevisstheten og døde 13 dager seinere.

Robert overlevde angrepet og våknet etter hvert, men sliter nå med hukommelsestap og husker ingenting av hendelsen.

Den drapstiltalte 15-åringen og de fire andre guttene, to på 17 og én på 16 år, har allerede tilstått volden mot Robert, men 15-åringen nekter altså for å ha drept Sophie.

Seks gutter i alderen 14 til 17, som angivelig ikke deltok i angrepet og til dels prøvde å stoppe volden, har sagt seg villig til å vitne under rettssaken. De beskrives imidlertid som «tilbakeholdne vitner», siden de er venner med de tiltalte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media