Sophie (24) får orgasme når hun trener

Røper at det blir litt mye av det gode under treningsøktene.

ORGASMEGARANTI: Sophie Blackman (24) vet hva som venter henne når hun tar på seg treningsklærne. Foto: Skjermdump: Instagram
ORGASMEGARANTI: Sophie Blackman (24) vet hva som venter henne når hun tar på seg treningsklærne. Foto: Skjermdump: Instagram Vis mer
Publisert

Bristiske Sophie Blackman (24) får orgasmer når hun trener. Det har ført til at hun prøver å holde seg unna treningssentrene, i frykt for å nå klimaks foran alle til stede.

Men det betyr ikke at hun ikke trener. 24-åringen bekrefter overfor Dagbladet at hun har gått ned 38 kilo siden mars 2020.

Hun tok et valg da pandemien begynte å herje for alvor i mars i fjor, og bestemte at hun skulle komme i bedre form.

Da fikk Blackman virkelig kjenne på «treningsglede».

- God motivasjon

Da Dagbladet kontakter den 24 år gamle briten, sier hun at hun gjerne tar en prat om orgasmene hun får på trening.

- Det gir meg absolutt ekstra motivasjon til å trene, for hvem ønsker vel ikke en liten orgasme når de trener? sier Blackman til Dagbladet.

- Jeg tror det har spilt en stor rolle for at jeg mistet 38 kilo på litt over ett år.

Ikke alene

Blackman jobber selv som journalist i Storbritannia og har skrevet om situasjonen sin i Vava Violet, ei nettside hvor man kan sende inn leserinnlegg.

I innlegget forteller hun at hun ble svært glad da hun skjønte at hun ikke er alene om å være i denne situasjonen.

- Heldigvis ble jeg ble jeg truffet av mange tilbakemeldinger om at jeg ikke er alene. Jeg er ikke den eneste kvinnen som når klimaks gjennom trening, skriver 24-åringen.

Sexolog: - Kommer fra dypet

Sexolog Siv Gamnes bekrefter til Dagbladet at det er kjent at kvinner kan oppleve å få orgasme ved trening, som innbefatter kjernemuskulaturen. Hun forteller at opplevelsen er et fysisk fenomen, som kalles «core-orgasme».

- Denne typen orgasme kan skje når den dype kjernemuskulaturen aktiveres. Alle øvelser der man bruker kjernemuskulaturen, vil i prinsippet kunne framkalle orgasme. Det kan være forskjellige øvelser som har denne effekten fra kvinne til kvinne, sier Gamnes.

- Akkurat hvilke øvelser som framkaller det lettest, er jeg ikke sikker på. Men det skjer fordi mesteparten av klitorisen befinner seg inne i kvinnen, og er knyttet til kjernemuskulaturen. Når kvinnen trener kjernemuskulaturen, vil derfor bevegelsene føre til at også klitorisen blir aktivert og stimulert.

- Fortsett å trene

Gamnes forklarer at hun har fått flere henvendelser fra kvinner som har opplevd orgasmer under trening.

MAGEØVELSER: Kjernemuskulaturen aktiveres ved en rekke øvelser, men spesielt når man trener magen. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB
MAGEØVELSER: Kjernemuskulaturen aktiveres ved en rekke øvelser, men spesielt når man trener magen. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB Vis mer

- Det er mange som aldri opplever dette. Hos noen skjer det en sjelden gang, mens andre kan få det hver gang de trener. Det kan føles ukomfortabelt, men trøsten er at ingen kan se at man får orgasme midt på treningssenteret.

24-årige Blackman skrev i innlegget sitt at hun fikk en viss frykt for å få orgasme under en treningsøkt på treningssenteret, noe Gamnes absolutt kan forstå. Men hun mener det ikke burde hindre henne.

- Dette skjer bare inni henne, men hun har kanskje en redsel for å avsløres. Orgasme handler jo om noe intimt. Men det vises ikke utenpå, så jeg mener ingen bør stoppe å dra på treningssenteret på grunn av fenomenet, sier Gamnes.

SEXPERT: Sexolog Siv Gamnes forklarer hvorfor kvinner kan få orgasme når de trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEXPERT: Sexolog Siv Gamnes forklarer hvorfor kvinner kan få orgasme når de trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Orgasmen er annerledes

Blackman skildrer orgasmene sine når hun trener som veldig annerledes fra når hun har seksuelt samkvem. Det er veldig forståelig ifølge Gamnes.

- Når man får orgasmer under sex, eller når man tilfredstiller seg selv, så er man seksuelt opphisset. Det utgjør en stor forskjell. På treningsstudio er man ikke seksuelt opphisset, og da vil man heller ikke kjenne på den seksuelle nytelsen som man får når man får orgasme ved sex og samleie, forteller Gamnes.

TRE TIPS: Susanne Eidem er utdannet sexolog og parterapeut, og ekspert i DBTV-serien «Sex på 60». Produsent: Sondre Rahm («Sex på 60» - S01E06) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer