Sophie (8) fikk sitt tredje hjerte

LONDON (Dagbladet): Lille Sophie Parke (8) er en skikkelig hjerteknuser. Etter en lang operasjon ble hun for 23 dager siden det første menneske i verden som har levd med tre forskjellige hjerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sophie var bare 19 måneder da hun ble angrepet av et dødelig virus. Viruset angrep hjertemusklene og at de vokste. Eneste utvei var transplantasjon, og etter fem timer på operasjonsbordet hadde Sophie fått et nytt hjerte som fungerte som en støtte til jentas eget hjerte.

Det første ekstrahjertet kom fra en 11 måneder gammel donor, og det fungerte utmerket i Sophies kropp. Tidligere i år oppsto det imidlertid nye komplikasjoner, og Sophie ble sendt tilbake til Harefield hospital.

Lang operasjon

Den kjente hjertespesialisten, professor Magdi Yacoub, bestemte seg for nok en transplantasjon. Denne gangen ble hennes eget hjerte tatt ut og erstattet med et nytt.

Sju timer lå Sophie på operasjonsbordet, og etterpå har hun tatt medisiner for å kontrollere hjerterytmen.
- Jeg føler meg bedre enn noen gang, selv om det er litt vondt å tenke på dem som har gitt sitt hjerte til meg, sier Sophie Parke til lokalavisa South West News.

Sophies nye hjerte fungerer som det skal. Jenta kan ikke begynne på skolen på lenge, og hun kan kanskje aldri fortsette med hobbyen dansing. Men hun vil kunne leve et tilnærmet normalt liv, selv om hun vil være svekket fysisk.

Tapper

Sophies mor Jane er stolt av sin lille datter.

- Jeg skjønner ikke hvor hun tar det fra. Hun er virkelig ei tapper, lita jente.

Sophie Parke er det første barnet i England som har gjennomgått to hjertetransplantasjoner. Det er bare Harefield hospital som gjennomfører slike operasjoner.