Sophie ryster dronningen

Grevinne Sophie av Wessex har fornærmet svigermor og flere britiske politikere. Men hun benekter i hvert fall at prins Edward er homofil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sophie Rhys-Jones fortsatte som PR-konsulent etter at hun giftet seg med prins Edward i juni 1999. Hun ble regnet som en smart og moderne kvinne og skulle hjelpe kongehuset med å tone ned skandalene som forfulgte Buckingham Palace gjennom hele tiåret. Nå har hun i stedet skapt sin egen skandale.

Grevinnen lot angivelig falle en rekke indiskré bemerkninger om kongelige og politikere i samtale med en mann som uriktig opptrådte som mulig klient hos PR-byrået hennes. Samtalen ble tatt opp på bånd, skriver The Mail i dag.

Beklaget

Rykter om opptaket nådde både Slottet og parlamentet sist uke. For å bøte på mulig skade, valgte Sophie å skrive beklagende brev til flere av dem hun fornærmet. Det kan ha gjort vondt verre.

Ifølge avisas opplysninger kalte Sophie de konservatives partileder William Hague «deformert». Karakteristikken gjaldt Hagues utseende, men er angivelig klart over streken for hva en kongelig gift kan si om en politiker.

Statsminister Tony Blair er «alt for presidentaktig», mens Blairs kone Cherie får påskriften «fryktelig, fryktelig, fryktelig».

Grevinnen skal ha kalt dronning Elizabeth «the old dear», en lett nedsettende betegnelse dronningen visstnok setter særs liten pris på.

Tabu

Avdøde prinsesse Diana skal også være offer for Sophies bitende tunge. Mail on Sunday skriver at prins Charles er mektig vred på Sophies omtale av hans eks-kone, hans nåværende venninnne Camilla og hans kjære bestemor, dronningmoren.

Dronningen og hennes gemal prins Philip er ifølge avisas kilder fortvilet over at Sophie uttaler seg om politikk, et ekstremt tabuområde for Storbritannias kongefamilie. Men Buckingham Palace slår kraftig tilbake. - Uttalelser tillagt grevinnen om politiske personer er selektive, forvrengte og i flere tilfeller blank løgn. Ikke et eneste av sitatene Mail on Sunday har satt på trykk stemmer, heter det i Slottets rasende tilsvar.

Mannen som festet Sophie til lydbåndet er Mazher Mahmood i skandaleavisa News of the World, mener The Mail å vite. Han spilte rollen som arabisk sjeik under samtalen som fant sted på Dorchester hotell i London. PR-byrået RJH har tilsynelatende gjort en dårlig forhåndssjekk av den potensielle kunden.

Homserykter

News of the World omtaler ikke skandalen i dag. Til gjengjeld har avisa satt av de fem første sidene til Sophies beretning om sitt eget liv og ekteskap.

Gevinnen avkrefter der rykter om at hun og prinsen har separate soverom og kommenterer like godt også de gamle spekulasjonene om Edwards legning.

- Jeg kan forsikre deg om at han ikke er homse, sier grevinnen. - Jeg hadde hørt slike rykter før vi møttes, men regnet med at det skyldtes karriéren han i teateret.

- Skulle ønske jeg kunne gå ut på hustaket og rope ut: DET ER IKKE SANT. Jeg skulle gjerne bevist det, men det er jo ikke mulig, sier Sophie.

SOVER SAMMEN:Prinsesse Sophie og prins Edward har felles soverom, forteller hun. Her udner åpningen av Expo 2000 sist sommer.
REDNINGSKVINNE:</B>Sophie Rhys-Jones ble regnet som den skandaleombruste britiske kongefamilies redningskvinne da hun giftet seg med prins Edward for snart to år siden.