Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søppelfunn kan felle morderen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har i all hemmelighet sikret seg gjenstander fra søppeldunkene i og i nærheten av Baneheia som kan knyttes til barnedrapene. Dagbladet vet at politiet har vært spesielt på utkikk etter blodig tøy morderen kvittet seg med etter drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av funnene fra søppeldunkene blir overfor Dagbladet beskrevet som «interessante» for etterforskerne i Kristiansand.

Kriminalsjef Arne Pedersen nekter å svare på Dagbladets spørsmål om det jobbes med å utarbeide en DNA-profil på grunnlag av funn som ble gjort i søppeldunkene.

Han vil overhodet ikke kommentere hvilke funn som er blitt gjort.

Derimot bekrefter kriminalsjefen at flere ting fra søppeldunkene er blitt tatt vare på og at enkelte gjenstander er sendt til analyser ved Kripos-laboratoriet i Oslo.

Kan bli avgjørende

Dagbladet har grunn til å tro at etterforskerne håper at funnene i søpla kan bli svært verdifulle i det øyeblikket politiet sitter med en mistenkt person. Da kan søppelfunnene vise seg å bli det avgjørende beviset mot gjerningsmannen.

Etterforskerne har hele tida tatt utgangspunkt i at gjerningsmannen, kvittet seg med blodstenkt tøy etter udåden.

Under leteaksjonen i vannene i nærheten av drapsstedet tidligere i sommer var undervannsekspertene fra firmaet Centra Consult på jakt etter både drapsvåpenet og drapsmannens tøy.

Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter at politiet har full kontroll på innholdet i søppeldunkene «i et stort område i forhold til Baneheia.»

- Men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer om hva vi har sikret oss, sier Pedersen.

Tar tid

Minst to analyseeksperter ved Kripos-laboratoriet jobber hver dag med barnedrapene i Kristiansand. Stadig kommer det inn nye gjenstander til analyse.

Det kan ikke utelukkes at politiet allerede sitter på en DNA-profil som seinere kan bli sammenliknet mot mistenkte i saken. En mistenkt må gi en svært god forklaring dersom gjenstander med vedkommendes blod ble funnet i for eksempel søpla ved Baneheia like etter drapene.

Etter det Dagbladet får opplyst, har imidlertid det tekniske arbeidet inntil nå ikke ført til et gjennombrudd i saken.

"Interessante gjenstander": Politiet i Kristiansand bekrefter overfor Dagbladet at gjenstander fra søppelkasser rundt Baneheia er sendt til Kripos for analyse.