Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søppelmenn på spiontokt

Svenskene passer GODT på at søpla blir kildesortert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kil kommune i Värmland i Vest-Sverige har etablert sin egen etterretningstjeneste: Kommunale spioner sniker seg omkring i villastrøk og kikker i søppelkassene.

Spionene er ikke på leting etter hemmelige papirer eller kompromitterende fotos. Deres oppgave er å sjekke at Kils brave borgere kildesorterer søppelet sitt, slik de i henhold til det kommunale regelverk er pålagt å gjøre.

Nå kunne det vært lett å gjøre seg lystig over Söta Brors reglementsnarkomani og overdrevne autoritetstro. Men kommunen ti mil øst for norskegrensen har faktisk en god grunn for spionasjen.

Manglende kildesortering kan nemlig føre til at Kils nye anlegg for søppelforbrenning blir helt ødelagt. Kommunen har allerede måttet bruke hundretusenvis av kroner på reparasjoner på anlegget, fordi det ikke tåler usortert søppel.

Jan-Erik Dahlström, som er sjef for avfallshåndteringen i Kil, blåser av påstander om at å kikke i folks søppelkasser er å krenke privatlivets fred. Dette er ikke noe verre inngrep i individets frihet enn når politiet foretar radarkontroller i trafikken, mener han.

(NTB)