Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søppelsak i Oslo utsatt

Rettssaken mellom Hakon-Gruppen og Oslo kommune om eiendomsretten til avfallet fra Hakons butikker i Oslo er utsatt til november. Saken skulle etter planen startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Hakon-Gruppen som har gått til sak etter å ha mottatt et brev fra Oslo kommune der butikkjeden blir pålagt å ha en renovasjonsavtale med kommunen.

  - Hakon vil selv bestemme hvem som skal ta seg av avfallet fra våre butikker og hvordan avfallet skal behandles. Vi ønsker å sette håndteringen av avfallet fra butikkene ut på anbud, sier Hakons kvalitetssjef Kate Lindgjerdet til NTB.

- Tvangsplassert

Lindgjerdet sier at kommunen har tvangsplassert avfallsbeholdere ved en del Rimi-butikker i Oslo-området. Oslo kommune mener at Hakons butikker er underlagt tvungen renovasjon.

  Rimi-butikkene i Oslo sorterer i dag ut mykplast, papir, papp og matavfall. Matavfallet går til grisefôr.

  Butikkjeden har planer om å utvide sortering av matavfall til også å omfatte Rimi-butikkene ellers i landet.

  - Men vi avventer en avgjørelse i Oslo byrett om eiendomsretten til avfallet før vi utvider ordningen med sortering av matavfall, sier Lindgjerdet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!