Søppelsjokk midt i byen - aksjonerer med kranbåt

Sportsdykkere sjekket under vannflate-idyllen i Levanger sentrum. Og nå tar de søpla i egne hender.

SØPPEL: Dette synet møtte John Ellev Slapgård (37) og fem andre dykkere da de skulle sjekke ut havbunnen i Levangersundet. Video: John Ellev Slapgård Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Byggmester John Ellev Slapgård (37) har vært hobbydykker i fem år og utforsket havets gleder og mysterier leder på Trøndelagkysten.

På noen av dykkerturene har søppel fra menneskehånd dukket opp under havoverflaten, men ikke mer og verre enn at han og dykkervennene har tatt det med til land.

I går gikk seks hobbydykkere ned i en arm av Levangersundet, som går tvers gjennom Levanger sentrum med boliger, industri og næringsliv tett på. Og et stort kaianlegg.

Fjordarmen gjennom sentrum av byen er bare ni meter på det dypeste. På grunnere dyp kan det stikke opp en sykkel i ny og ne. Som i mange bynære bekker og vann både her og der.

- Sjokkert

Men mengden av søppel de seks dykkerne fant under vannoverflaten i Levanger sentrum i løpet av noen timer var større enn de forstilte seg.

- Vi ble sjokkert. Det var verre på bunnen enn vi kunne tenke oss. Frustrasjonen gikk rett over i en handlingsplan, sier hobbydykker John Ellev Slapgård til Dagbladet derpå.

30-40 dykkere fra Steinkjer Sportsdykkere og Levanger Undervannsklubb har allerede meldt seg på en oppryddingsaksjon. Og en båt med kran er øremerket for dugnaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer