Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Afrika kaller hjem promillemistenkt diplomat

Sør-Afrika kaller hjem en førstesekretær ved ambassaden i Oslo som er mistenkt for promillekjøring.

KOLLISJON: To biler kolliderte på Frogner i Oslo like før klokka ett natt til 3. januar. En kvinne ble sittende fastklemt etter kollisjonen. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
KOLLISJON: To biler kolliderte på Frogner i Oslo like før klokka ett natt til 3. januar. En kvinne ble sittende fastklemt etter kollisjonen. Foto: Fredrik Hove / Hove Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De juridiske rådgiverne til den sørafrikanske regjeringen anbefaler at det blir reist disiplinærsak mot ham, skriver VG. Dette skal komme fram i en hemmeligstemplet rapport fra juridisk avdeling i departementet for internasjonale relasjoner, som avisen har fått tilgang til.

Diplomaten var natt til 3. januar involvert i en kollisjon i Oslo, der en kvinne ble skadd. Diplomaten nektet å la seg promilleteste etter ulykken, men framsto for politiet som tydelig beruset. Den samme diplomaten ble også i oktober mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand.

- Vi kan bekrefte at vi nå har fått tilbakemelding om at sørafrikanske myndigheter vil hjemkalle diplomaten som er mistenkt for promillekjøring. Det er ennå ikke avklart når diplomaten returnerer til Sør-Afrika, men norske myndigheter ønsker en snarlig avreise, sier pressevakt i UD Astrid Sehl til VG.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media