Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Afrika samles i bønn for Mandela

I kirker, moskeer, synagoger og templer over hele landet.

Foto: Reuters.
Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bønnestunden er den offisielle starten på en ukelang avskjed med Mandela, som døde 95 år gammel fredag.

Tirsdag samles statsledere og statsoverhoder fra hele verden til en storstilt minneseremoni på en stadion i Soweto utenfor Johannesburg.

På likstrå Fra onsdag til fredag skal Mandela ligge på likstrå i Union Building i hovedstaden Pretoria, dit kisten skal kjøres hver morgen.

Mange sørafrikanere vil trolig ta oppstilling langs ruten for å ta farvel med mannen de elsket så høyt.

Deretter skal kisten til den tidligere frigjøringslederen og presidenten fraktes til hjemlandsbyen Qunu i Eastern Cape-provinsen, der han skal gravlegges på familiegravstedet søndag.

Synge av full hals Under den landsomfattende bønnedagen søndag, vil det særlig bli lagt vekt på Mandelas sterke budskap om fred og forsoning, på tvers av hudfarge og religion.

President Jacob Zuma har understreket at søndagens minnestunder ikke må vies sorgen, men i stedet feire Mandelas arv.

- Selv om vi sørger, må vi også synge av full hals, danse og gjøre alt hva vi måtte ønske, feire livet til denne enestående revolusjonære mannen, sa Zuma lørdag.

Soweto Zuma vil selv være til stede i en metodistkirke i en av Johannesburg hvite bydeler, mens tidligere president Thabo Mbeki vil slutte seg til bønnen i en av byens jødiske synagoger.

Flest mennesker er ventet til landets største katolske kirke, som ligger i den svarte bydelen Soweto.

(NTB)