Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sør-Afrika vil ha overgangsregjering i Zimbabwe

Ber Mugabes og Tsvangirai samtale om en overgangsregjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Afrika ba mandag Robert Mugabes parti ZANU-PF og opposisjonspartiet MDC om å innlede samtaler om etableringen av en overgangsregjering.

- ZANU-PF og MDC må gå inn i forhandlinger som vil lede til etableringen av en overgangsregjering som kan trekke Zimbabwe ut av den nåværende krisen, sa Sør-Afrikas utenriksminister Nkosazana Dlamini Zuma i en pressemelding mandag.

Utenriksministeren påpekte at Zimbabwe er dypt splittet etter presidentvalget i landet, der opposisjonen valgte å trekke seg på grunn av vold og trusler.

Sør-Afrika har påtatt seg rollen som regional forhandler i Zimbabwe, men Zimbabwes opposisjonsparti MDC ba mandag om at Den afrikanske union utpeker en utsending som kan bistå Sør-Afrikas president Thabo Mbeki i meklingen. Presidenten har vært for forsiktig med å kritisere Robert Mugabe, skrev flere sørafrikanske aviser mandag.

(NTB)

PRESSES: Sør-Afrika har påtatt seg rollen som regional forhandler i Zimbabwe, men Zimbabwes opposisjonsparti Foto: AP/SCANPIX
PRESSES: Sør-Afrika har påtatt seg rollen som regional forhandler i Zimbabwe, men Zimbabwes opposisjonsparti Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!